Пожарна кола лети да спасява хора, лек автомобил я блъска – 24 часа


Снимка: Архив Лек автомобил се блъсна в пожарна кола, тръгнала да спасява бедстващи от наводнението хора в потопа в Кубрат, съобщи сайтът „Русе нюз“. Пожарният автомобил бил блъснат от 32-годишен шофьор, управляващ „Опел Астра“, който се опитвал да маневрира из потъналите във вода улици на лудогорския град. Въпреки удара и намачканата задна броня, пожарната все […]

Снимка: Архив

Лек автомобил се блъсна в пожарна кола, тръгнала да спасява бедстващи от наводнението хора в потопа в Кубрат, съобщи сайтът „Русе нюз“.

Пожарният автомобил бил блъснат от 32-годишен шофьор, управляващ „Опел Астра“, който се опитвал да маневрира из потъналите във вода улици на лудогорския град.

Въпреки удара и намачканата задна броня, пожарната все пак успяла да стигне до адреса на наводнената къща. Повече от 10 сигнала за плувнали във вода мазета, сутерени и жилищни сгради са постъпили в пожарната в Кубрат, след като в последното денонощие над общината се изсипаха 211 л/кв.м.

Все още не е ясен точния брой на пострадалите от придошлата вода сгради. Спасителните екипи продължават да получават обаждания за помощ. И четири пътни участъка в посока Разград, село Глоджево, село Каменово и село Брестовене са затворени. Там асфалтовата настилка е залята с вода висока над 60 см и продължаващите валежи правят шосетата непроходими.

Полицията е организирала дежурство и отбива трафика от опасните участъци към обходни маршрути.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай