Повишението в работата пази от инфаркт


Мария Генчева | юни 08, 2012 | Коментари 0 Повишението в работата може да се окаже ключът към предотвратяването на сърдечни болести, откриха учени от лондонския University College. Според изследване служителите, които работят в офиси, където често има повишения, са изложени на по-малък риск от такива заболявания, отколкото работещите дълго на една позиция. Учените предполагат, […]

Повишението в работата може да се окаже ключът към предотвратяването на сърдечни болести, откриха учени от лондонския University College. Според изследване служителите, които работят в офиси, където често има повишения, са изложени на по-малък риск от такива заболявания, отколкото работещите дълго на една позиция. Учените предполагат, че „положителният шок“, който съпътства издигането в йерархията, е полезен за здравето.

Изследването е направено между 4700 държавни служители във Великобритания, като е проучена трудовата им история за последните 15 години. Резултатите сочат, че хората, които са работили в офиси, където повишенията са двойно повече от средното, са изложени на 20 процента по-малък риск от инфаркт и други сърдечни болести.

„Изследването показва, че посоката на движение е от социално положение към , а не от към социално положение. Това означава, че хората с по-висок социалноикономически статус са по-здрави“, обяснява ръководителят на проучването Майкъл Мармот.

Предишни проучвания също са давали подобни резултати. Така например е известно, че носителите на „Оскар“ или на Нобелова награда или спортистите, които печелят олимпийски и други титли, живеят по-дълго от тези, които са на второ и трето място, макар те също да са с големи заслуги.

Миналогодишно изследване между държавни служители във Великобритания пък показало, че служителите, които са боледували като деца, имат по-малък шанс за повишение.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересно

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай