Пловдив: Две деца бяха блъснати на тротоар от автомобил – Агенция Фокус


  Снимка: Информационна агенция „Фокус“ Пловдив: Две деца бяха блъснати на тротоар от автомобил 06 юли 2012 | 10:37 | Агенция „Фокус“ Начало / Трафик Пловдив. Две деца бяха блъснати вчера от автомобил на тротоар в Пловдив. Инцидентът е станал около 18.00 часа на бул. „Македония”, съобщиха от ОДМВР в Пловдив. По първоначални данни лек автомобил […]

  Снимка: Информационна агенция „Фокус“

Пловдив: Две деца бяха блъснати на тротоар от автомобил

06 юли 2012 | 10:37 | Агенция „Фокус“

Начало / Трафик

Пловдив. Две деца бяха блъснати вчера от автомобил на тротоар в Пловдив. Инцидентът е станал около 18.00 часа на бул. „Македония”, съобщиха от ОДМВР в Пловдив. По първоначални данни лек автомобил „Рено Меган”, управляван от 51-годишната П.К., при движение с несъобразена скорост, на излизане от паркинг се качил на тротоара, където ударил в гръб две движещи се 12-годишни момичета. След случилото се шофьорката напуснала местопроизшествието, оставяйки колата на тротоара. Едно от децата е било прегледано в пловдивска болница, след което е било изписано с леки контузии. На П.К. е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция „Фокус“ е задължително!

Свързани новини

Пловдив. Кметът на район „Южен” в Пловдив Павлинка Кацарова ще подаде оставка заради инцидента с двете блъснати деца. Кацарова ще депозира оставката си в понеделник в деловодството на Общинския съвет.
Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че решението на Павлинка Кацарова е най-правилното с оглед създалата се ситуация и общественото напрежение.
Госпожа Кацарова изказа своите мотиви на нарочна пресконференция, но смятам, че най-добрата постъпка в момента бе този акт, който тя направи, това е най-моралната постъпка. Актът, който извърши госпожа Кацарова с подаването на оставка, може да бъде посрещнат с адмирации, каза той. Иван Тотев се е срещнал с родителите на пострадалите деца. С тях е разговарял и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Според Тотев – това, което е огорчило най-много родителите, е липсата на комуникация, на телефонно обаждане, което до голяма степен би дало друг ход на събитията.
В съобщение до медиите Павлинка Кацарова изтъква, че подава оставка във връзка с тиражираните публикации за това, че е блъснала две деца и е избягала и с оглед на създалото се напрежение. С цел да не се предизвикват спекулации и това да не се отрази негативно върху авторитета на ПП ГЕРБ и на Община Пловдив, подавам оставка, която ще депозирам в понеделник в деловодството на Общински съвет. Сигурна съм, че с решението по обжалването на акта, което ще предприема, ще докажа своята правота, заявява тя.
Инцидентът стана на тротоар на бул. „Македония” в Пловдив около 18.00 часа на 5 юли. Павлинка Кацарова заяви, че е излязла от кметството на район „Южен“, за да отиде на насрочена среща с граждани.
На излизане от паркинга пред администрацията на район „Южен“ пътят ми бе засечен от автобус от градския транспорт. За да избегна ПТП, натиснах спирачките, при което колата ми занесе и се качи на тротоара. На намиращата се в съседство спирка на градския транспорт имаше чакащи граждани, сред които и две момичета на около 12 години. След като слязох от автомобила веднага попитаха двете деца дали са се изплашили и дали им има нещо. Отговориха ми, че са добре и тогава извиках шофьора, за да ми помогне за колата. Той също говори с момичетата, които го увериха и него, че са добре и нищо им няма. Докато го чаках да дойде, минаха поне 15-тина минути. След като разговарях с децата и се убедих, че им няма нищо, шофьорът ме откара със служебния автомобил на насрочената среща с гражданите. Останах много изненадана, когато два часа по-късно – около 20.15 часа, ми се обадиха от I-во РПУ на МВР, тъй като родителите на двете момичета са подали оплакване. Подписах направения ми акт с особено мнение, тъй като не съм съгласна с констатациите в него. По тази причина ще обжалвам по законоустановения ред акта за административно нарушение.
Направих всичко възможно, за да избегна удара и да не ударя никого от гражданите. Категорично заявявам, че на децата им нямаше нищо. Като отговорен човек не бих си позволила да си тръгна, ако имаше и най-малко съмнение за това, посочва тя.

Пловдив. Решението на Павлинка Кацарова да подаде оставка като кмет на район „Южен“ в Пловдив е най-правилното. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на града Иван Тотев.
По думите му – това е най-правилното решение с оглед създалата се ситуация и общественото напрежение.
Госпожа Кацарова изказа своите мотиви на нарочна пресконференция, но смятам, че най-добрата постъпка в момента бе този акт, който тя направи, това е най-моралната постъпка. Това, което ми прави впечатление в последните минути, е, че отзивите са позитивни за това как човек може да носи морална отговорност, каза той.
Иван Тотев се е срещнал с родителите на пострадалите деца. Това, което най-много ги е огорчило е липсата на комуникация, на телефонно обаждане, което до голяма степен би дало друг ход на събитията. Актът, който извърши госпожа Кацарова с подаването на оставка, може да бъде посрещнат с адмирации, каза още Иван Тотев.
Оставката си Павлинка Кацарова ще депозира в понеделник в деловодството на Общинския съвет.

Пловдив. Кметът на район „Южен“ в Пловдив подава оставка.
В разпространеното до медиите съобщение доц. Павлинка Кацарова изтъква, че подава оставка във връзка с тиражираните публикации за това, че е блъснала две деца и е избягала и с оглед на създалото се напрежение. С цел да не се предизвиква спекулации и това да не се отрази негативно върху авторитета на ПП ГЕРБ и на Община Пловдив, подавам оставка, която ще депозирам в понеделник в деловодството на Общински съвет, пише Кацарова. Сигурна съм, че с решението по обжалването на акта, което ще предприема, ще докажа своята правота, се казва още в съобщението.

Пловдив.Кметът на пловдивския район „Южен“ доцент Павлинка Кацарова изрази официално своята позиция за инцидента с двете блъснати деца, съобщиха от Община Пловдив.
В становището й се казва следното:
„Във връзка със случилото се на 05.07.2012 г. и тиражираните публикации искам да заявя, че публикуваното се различава от действителната ситуация. Към 18.00 часа в четвъртък, 05.07.2012 г., излязох от кметството на район „Южен“, за да отида на насрочена среща с граждани. На излизане от паркинга пред администрацията на район „Южен“ пътят ми бе засечен от автобус от градския транспорт. За да избегна ПТП, натиснах спирачките, при което колата ми занесе и се качи на тротоара. На намиращата се в съседство спирка на градския транспорт имаше чакащи граждани, сред които и две момичета на около 12 години. След като слязох от автомобила веднага попитаха двете деца дали са се изплашили и дали им има нещо. Отговориха ми, че са добре и тогава извиках шофьора, за да ми помогне за колата. Той също говори с момичетата, които го увериха и него, че са добре и нищо им няма. Докато го чаках да дойде, минаха поне 15-тина минути. След като разговарях с децата и се убедих, че им няма нищо, шофьорът ме откара със служебния автомобил на насрочената среща с гражданите.
Останах много изненадана, когато два часа по-късно – около 20.15 часа, ми се обадиха от I-во РПУ на МВР, тъй като родителите на двете момичета са подали оплакване. Подписах направения ми акт с особено мнение, тъй като не съм съгласна с констатациите в него. По тази причина ще обжалвам по законоустановения ред акта за административно нарушение.
Направих всичко възможно, за да избегна удара и да не ударя никого от гражданите. Категорично заявявам, че на децата им нямаше нищо. Като отговорен човек не бих си позволила да си тръгна, ако имаше и най-малко съмнение за това.“

Пловдив. БСП – Пловдив настоява за незабавната оставка на Павлинка Кацарова като районен кмет. Това се посочва в позиция на Градския съвет на БСП – Пловдив относно поведението на районния кмет на район „Южен” доц. Павлинка Кацарова като участник в пътнотранспортно произшествие. От медийните публикации, които предават разказ на очевидци за пътнотранспортно произшествие, предизвикано от районния кмет на район Южен доц. Павлинка Кацарова, са налице три сериозни нарушения, представляващи фактически състав на престъпление по НК. Кацарова е блъснала две деца, при това на тротоара, след което дори не е спряла да окаже помощ. Обясненията за ситуацията с напускането на местопрестъплението, които медиите публикуват, са противоречиви. По думите на кмета Иван Тотев, който предава разказа на Кацарова, тя изобщо не разбрала да е блъснала деца. Според началника на КАТ Радослав Начев, който се позовава на разпита на Павлинка Кацарова, тя спряла и дори разговаряла с пострадалите. Становищата и на двете страни са взаимно изключващи се и създават впечатление, че има стремеж да се прикрие вината на Кацарова.
Недопустимо е обществена личност, кмет на район и представител на управляващите, да не спре и да не окаже помощ на пострадалите. Най-малкото – постъпката е морално укорима, а по смисъла на закона е престъпление.

Пловдив. Кметът на район „Южен” и бившият началник на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив Павлинка Кацарова е блъснала с автомобила си две деца на тротоар. Инцидентът е станал около 18.00 часа на бул. ”Македония”, съобщиха от полицията. След случилото се тя напуснала местопроизшествието, оставяйки колата на тротоара. Едно от децата е било прегледано в пловдивска болница, след което е било изписано с леки контузии.
Началникът на КАТ „Пътна полиция” в Пловдив инспектор Радослав Начев отказа коментари без разрешението на директора на полицията. Той съобщи по принцип, че Законът предвижда за това престъпление административно наказание „лишаване от правоуправление от 1 до 6 месеца” и глоба от 50 до 150 лева. На Кацарова е съставен акт по Закона за движение по пътищата.
Цветана ТОНЧЕВА


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай