Плевнелиев: Близнашки се справи достойно


Служебното правителство се справи достойно с поставената задача и да организира плавен преход към ново правителство.Това заяви президентът Росен Плевнелиев в отчета за работата на служебния кабинет с премиер Георги Близнашки. Той посочи, че за две години пет правителства и три парламента се смениха в България. „Спрени еврофондове, неразплатени над 1 млрд. лв. на строители […]

Служебното правителство се справи достойно с поставената задача и да организира плавен преход към ново правителство.Това заяви президентът Росен Плевнелиев в отчета за работата на служебния кабинет с премиер Георги Близнашки. Той посочи, че

за две години пет правителства и три парламента се смениха в България.

„Спрени еврофондове, неразплатени над 1 млрд. лв. на строители и общини, изначално сбъркан бюджет, неработещи институции характеризираха състоянието на държавата дни преди Близнашки да поеме властта“, посочи Плевнелиев.

Той даде пример с „Южен поток“, „за който се говореше едно, а се правеше друго“. „Наложи се служебното правителство да предприеме мерки за замразяване на проекта до синхронизирането му с ЕС“, каза Плевнелиев.

„Те криеха болестта син език, но служебното правителство предприе мерки и бе избегната тежка ситуация“, каза още Плевнелиев.

Служебното правителство работеше в тежки финансови рестрикции, каза президентът като посочи, че кабинетът „Близнашки“ бил свил финансовите разходи.

Очаквайте подробности!


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай