Пак отлагат събарянето на незаконните къщи в Гърмен


Над 100 незаконните къщи в Гърмен все още не са съборени, а на 31 август изтече срокът, в който Общината трябваше да намери временен подслон за хората от незаконния квартал, разказва в репортаж Мария Милкова за Нова ТВ. До тази ситуация се стигна, след като съдът в Страсбург поиска от българските власти гаранции, че децата […]

Над 100 незаконните къщи в Гърмен все още не са съборени, а на 31 август изтече срокът, в който Общината трябваше да намери временен подслон за хората от незаконния квартал, разказва в репортаж Мария Милкова за Нова ТВ.

До тази ситуация се стигна, след като съдът в Страсбург поиска от българските власти гаранции, че децата и хората с увреждания, живеещи в тези къщи, ще има къде да отидат.

Общината направи няколко опита да намери нов дом за тях, имаше и места, където някои от хората можеха да отидат, но ромите бяха категорични, че не искат да напуснат незаконните си къщи.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството отложиха събарянето до 30 септември, но това предизвика недоволството на живеещи в района, които от три месеца настояват за разрушаването на незаконните постройки.

В края на юни започна разрушаването на незаконни постройки в ромския квартал на Гърмен.

Тогава трябваше да бъдат премахнати първите четири сгради от над 120 къщи, които не отговарят на законовите изисквания в квартал Кремиковци. Припомнете си с нашата галерия:

Събориха незоконни къщи в Гърмен


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай