Пак намалиха бонусите на Уолстрийт


Мария Генчева | авг 06, 2012 | Коментари 0 Банкерите на Уолстрийт тази година ще получат по-малки бонуси от предишната, съобщава в. „Дейли телеграф”. За първата половина Goldman Sachs, Morgan Stanley и JPMorgan Chase са заделили по-малко пари за бонуси и заплати на служителите си, става ясно от финансовите им отчети. Goldman Sachs е започнала […]

Банкерите на Уолстрийт тази година ще получат по-малки бонуси от предишната, съобщава в. „Дейли телеграф”.

За първата половина Goldman Sachs, Morgan Stanley и JPMorgan Chase са заделили по-малко пари за бонуси и на служителите си, става ясно от финансовите им отчети. Goldman Sachs е започнала и съкращение на разходите.

Въпреки че са изминали 4 години от американската финансова , банките на Уолстрийт не могат да се възстановят заради дълговата криза в Европа и бавно възстановяващата се американска икономика. През първата половина на тази година Morgan Stanley е отделила 8,06 милиарда долара за възнаграждения, което е с 9,5 % по-малко от предходната година. В JPMorgan намалението е с 16 % до 4,19 милиарда долара, в Goldman Sachs е с 14 % до 7,29 милиарда.

„Това ще бъде много разочароващо за много работещи на Уолстрийт”, коментира Джийн Брантоувър, директор на компанията за набиране на ръководни кадри Boyden Global Search от Ню Йорк. „Тенденцията е към намаление с 20 % и зависи от вида на фирмата и бизнеса”, обяснява тя.

Приходите на банките са пострадали и от новите регулации, които забраняват някои по-рано практикувани печеливши дейности. Банковата анализаторка Мередит Уитни посочва, че банките на Уолстрийт ще трябва да съкратят общо 50 000 работни места заради намалелите приходи. Deutsche Bank обяви миналата седмица, че съкращава над 1000 души, а Morgan Stanley до края на годината ще освободи 4000 свои служители.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересноФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай