Очаква ни хладен и облачен уикенд


През нощта явленията постепенно ще затихнат, а вятърът в западната половина на страната ще отслабне. Утре облачността ще бъде променлива, в сутрешните часове и около обяд, по-често значителна, по-късно през деня – намаляваща до слънчево. В източната половина на страната вятърът ще се ориентира от север-североизток – ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури […]

През нощта явленията постепенно ще затихнат, а вятърът в западната половина на страната ще отслабне. Утре облачността ще бъде променлива, в сутрешните часове и около обяд, по-често значителна, по-късно през деня – намаляваща до слънчево.

В източната половина на страната вятърът ще се ориентира от север-североизток – ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието

преди обяд облачността ще бъде по-често значителна, а по-късно през деня ще намалява до слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

облачността ще е по-често значителна. Билата ще са в мъгла. Ще духа предимно умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 7°.

В неделя

и в началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишават и максималните във вторник ще са между 28° и 33°.

Всичко за времето у нас и по света, както и актуална пътна обстановка можете да намерите на Sinoptik.bg


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай