От какво печели най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа?


Мария Генчева | юли 30, 2012 | Коментари 0 Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа Ryanair печели над една пета от приходите си от допълнителни услуги, като такса багаж или такса резервация, става ясно от последните финансови отчети на компанията, съобщава в. „Дейли мейл”. Това са общо 223,9 милиона британски лири приходи за второто тримесечие на […]

Най-голямата нискобюджетна в Европа Ryanair печели над една пета от приходите си от допълнителни услуги, като такса багаж или такса резервация, става ясно от последните финансови отчети на компанията, съобщава в. „Дейли мейл”.

Това са общо 223,9 милиона британски лири приходи за второто тримесечие на тази година. Общите приходи на компанията са 1 милиард лири. Допълнителните услуги включват такса чекиран багаж, такса за приоритетно качване на борда, такса за промяна на резервация, продажба на храни и напитки на борда и много други на пръв поглед дребни услуги, таксите за които обаче са доста високи. Така например резервирането на през офис на летището или по телефона е с 20 лири по-скъпо от самостоятелното резервиране по интернет. Също 20 лири е таксата за килограм свръхбагаж, а 60 лири струва преиздаването на бордна карта на летището. 5 лири е приоритетното качване на борда, което спестява на пътниците чакането на опашка. Чекирането на багаж е една от най-скъпите услуги. Ако не сте заявили багажа в резервацията, чекирането на чанта на летището струва 130 лири. Ако е резервирана през е 40 лири.

За последното тримесечие компанията отчита 11 % ръст на общите приходи, в сравнение с миналата година. Това се дължи на 6 % увеличение на трафика и средно 4 % увеличение на тарифите. Въпреки това шефът на компанията Майкъл О’Лиъри твърди, че се очаква трудна зима заради кризата в Европа. Той обяснява, че заради увеличението с 27 % на разходите на гориво, печалбата преди данъци е намаляла с 29 % до 77,5 милиона лири. Компанията очаква ръст от 1 % на трафика през идната зима, в сравнение със 7 % през миналата.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересноФинансови новини

Тагове:


Коментирай