Откриха самоделна бомба върху автомобил на кандидат за депутат … – Novini.BG (информация за медиите)


Самоделно взривно устройство е било открито върху лек автомобил на 56-годишен мъж в петричкото село Коларово. Това съобщиха от ОД МВР Благоевград. Около 04.10 часа тази сутрин на тел. 112 е получен сигнал за извършващо се противозаконно отнемане в с. Коларово, община Петрич на лекия автомобил на Димитър Капитанов от с.Коларово, който е кандидат-депутата от […]

Самоделно взривно устройство е било открито върху лек автомобил на 56-годишен мъж в петричкото село Коларово. Това съобщиха от ОД МВР Благоевград.

Около 04.10 часа тази сутрин на тел. 112 е получен сигнал за извършващо се противозаконно отнемане в с. Коларово, община Петрич на лекия автомобил на Димитър Капитанов от с.Коларово, който е кандидат-депутата от Коалиция за България и общински председател на БСП в Петрич. От пристигналите на място полицейски служители на РУП-Петрич е установено, че върху предния капак в дясната част, непосредствено до панорамното предно стъкло на лек автомобил марка “Лада” модел “Нива 1600”, собственост на Д.К. /56 г./ от с. Коларово, паркиран на улицата пред дома му, е поставено самоделно взривно устройство.

Незабавно районът е отцепен, уведомено е СДОТО – МВР. След пристигане на място на екип на СДОТО, устройството бе обезвредено и снето от автомобила, извършени са необходимите процесуално-следствени действия от служители на РУП-Петрич и сектор БОП-Благоевград.Според експерти взривното устройство е направено много професионално.

По случая е образувано ДП по чл. 339, ал.1 от НК и е уведомена Районна Прокуратура град Петрич.

Работата по случая продължава.


автомобил – Google News

Коментирай