Откриха откраднат автомобил потрошен и със спящ вътре пиян – 24 часа


Неизвестен засега крадец задигна „Опел Астра“ и го потроши напълно. Колата е открита катастрофирала на пътя Шумен-Карнобат, край Смядово, съобщи Шум.бг, позовавайки се на полицията. Злощастната история на автомобила започнала, когато катаджии го спрели за проверка в Смядово. Колата била собственост на 47-годишния А.Ю., а зад волана бил синът му. Полицаите го тествали с дрегер, […]

Неизвестен засега крадец задигна „Опел Астра“ и го потроши напълно. Колата е открита катастрофирала на пътя Шумен-Карнобат, край Смядово, съобщи Шум.бг, позовавайки се на полицията.

Злощастната история на автомобила започнала, когато катаджии го спрели за проверка в Смядово. Колата била собственост на 47-годишния А.Ю., а зад волана бил синът му.

Полицаите го тествали с дрегер, който показал наличие на алкохол в издишания въздух, но под 1,2 промила, за което се налага само административно наказание. На младежа бил написан акт, след което го накарали да остави колата и да се прибере пеш. Шофьорът паркирал Опела на площадка до улица „Захари Величков“ и си тръгнал. Когато на следващата сутрин отишъл да си вземе колата, установил, че я няма и подал сигнал в полицията.

Малко по-късно униформените се натъкнали на немското возило в нива близо до града. Автомобилът бил помлян и обърнат на една страна. За изненада на полицаите на няколко метра от колата спял мъж от Смядово. След като го събудили установили, че е доста пиян, а по тялото му има рани. В несвързан разказ мъжът обяснил, че помни единствено, че предния ден пил на няколко места, вечерта бил в местна механа, след което някой тръгнал да го кара с кола до дома му. Не знаел нищо за никаква катастрофа.

Мъжът бил отведен в болница, където го оставили за наблюдение. Според запознати е твърде вероятно пияният да се окаже този, който откраднал и потрошил колата.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти


автомобил – Google News

Коментирай