Отбелязваме Световния ден на метеорологията


Днес отбелязваме Световния ден на метеорологията, който се чества в деня на влизането в сила на Конвенцията, с която се създава Световната метеорологична организация (СМО) през 1950 г, съобщиха от НИМХ – БАН. Темата на тазгодишния Световен ден на метеорологията е „Климат – чрез знание към действие“. Тя е изключително актуална днес, когато международната общност […]

Днес отбелязваме Световния ден на метеорологията, който се чества в деня на влизането в сила на Конвенцията, с която се създава Световната метеорологична организация (СМО) през 1950 г, съобщиха от НИМХ – БАН.

Темата на тазгодишния Световен ден на метеорологията е „Климат – чрез знание към действие“.

Тя е изключително актуална днес, когато международната общност трябва да вземе смели решения и предприеме мащабни мерки за борба с изменението на климата, отбелязват от НИМХ към БАН.

В своето изявление по случай 23 март,

генералният секретар на СМО Мишел Жаро казва: „Изменението на климата засяга всички ни. То се отразява практически на почти всички социални и икономически сектори: от земеделие до туризъм, от инфраструктура до здраве.

То засяга стратегически ресурси като вода, храна и енергия. То забавя и дори застрашава устойчивото развитие на човечеството. Цената на бездействието е висока и тя ще продължи да расте, ако не се предприемат незабавни и решителни действия“.


VESTI.bg

Коментирай