Освободиха шефа на нощната смяна на „Капитан Андреево“


Пловдивският окръжен съд не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Красимир Добрев, ръководител на митническата смяна, която бе задържана на граничен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресцентъра на съда. Мотивите на съда са, че не е налице обосновано предположение за извършено престъпление. Срещу Красимир Добрев беше повдигнато […]

Пловдивският окръжен съд не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Красимир Добрев, ръководител на митническата смяна, която бе задържана на граничен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Мотивите на съда са, че не е налице обосновано предположение за извършено престъпление. Срещу Красимир Добрев беше повдигнато обвинение за подпомагане на контрабандната схема, въпреки че по време на задържането на митничарите, той не е бил на работа.

Искането на Прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Михаил Млекаров беше одобрена от съда. Млекаров е служител на транспортна фирма. Според държавното обвинение той е съдействал за преминаването през границата и през митническата проверка на турския ТИР, като след това го е ескортирал с личния си автомобил.

Вчера Пловдивския окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Димитър Ковачев, който е замествал щатния началник на смяната Красимир Добрев.  

При специализирана полицейска операция в края на миналата седмица бяха задържани два камиона с контрабандни цигари за над 16 млн. лева. Служители на реда от Пловдив, Хасково и София, заедно с БОП задържаха по случая 26 души. Сред арестуваните бяха 13 митничари и трима граничари, голяма част от които бяха освободени от ареста.  


VESTI.bg

Коментирай