Огромен пожар горя на главния мост във Варшава


Огромен пожар обхвана главния мост в полската столица Варшава – Лазенковски над река Висла, и на пожарникарите бяха необходими 12 часа, за да успеят да го потушат, предаде АФП. Източник: ЕПА/БГНЕС Огънят избухна в 16,30 ч. по Гринуич (18,30 ч. наше време) в неделя (14 февруари) и беше потушен едва в 4,30 ч. по Гринуич […]

Огромен пожар обхвана главния мост в полската столица Варшава – Лазенковски над река Висла, и на пожарникарите бяха необходими 12 часа, за да успеят да го потушат, предаде АФП.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Огънят избухна в 16,30 ч. по Гринуич (18,30 ч. наше време) в неделя (14 февруари) и беше потушен едва в 4,30 ч. по Гринуич (6,30 ч. наше време) тази сутрин. Стихията прекъсна основна пътна артерия в полската столица.

Източник: ЕПА/БГНЕС

В операцията по погасяването на огъня участваха 144 пожарникари. Те се бореха с пламъците от двете страни на реката, както и от шлеп, от който обливаха моста със струи вода.

Съоръжението остава под наблюдение, за да не се разпали огънят отново, обясни говорител на полската Противопожарна служба.

Предполага се, че пожарът се е разгорял под моста на десния бряг на реката. Първо се запалили дъски, складирани с цел неговото обновяване. После огънят се разпространил към стълбовете и дървените елементи на съоръжението.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Експерти ще направят оценка на състоянието на моста, но щетите се очертават сериозни.

Според първоначалните данни са повредени телекомуникационни кабели, електропроводни и газопроводни връзки.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Няма жертви.

Мостът вече пострада от пожар веднага след построяването му през 1974 г. Втори пожар имаше на 23 октомври 1975 г.

Източник: ЕПА/БГНЕС


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай