Огнеборците от Панагюрище имат нов пожарен автомобил – Агенция Фокус


  Снимка: Информационна агенция „Фокус“ Огнеборците от Панагюрище имат нов пожарен автомобил 30 юли 2012 | 15:32 | Агенция „Фокус“ Начало / Полиция Панагюрище. Модерен и добре оборудван пожарен автомобил имат вече огнеборците от Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ключовете бяха връчени от заместник-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев. На тържествената церемония присъстваха още директорът […]

  Снимка: Информационна агенция „Фокус“

Огнеборците от Панагюрище имат нов пожарен автомобил

30 юли 2012 | 15:32 | Агенция „Фокус“

Начало / Полиция

Панагюрище. Модерен и добре оборудван пожарен автомобил имат вече огнеборците от Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ключовете бяха връчени от заместник-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев. На тържествената церемония присъстваха още директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, областният управител на Пазарджишка област д-р Дончо Баксанов, народният представител Ангел Даскалов, кметът на общината Никола Белишки, огнеборци и граждани. Специализираният автомобил е дарение от фирма „Безконтактни мултиплексорни вериги” ЕООД.
Заместник-министър Димитър Георгиев подчерта, че години наред не е предоставяна нова техника и не са полагани необходимите грижи за обновяване на автомобилния парк. Днес ръководството на министерството прави всичко възможно да промени това, като за целта използва възможностите, които дават европейските програми. По думите му, около 80 единици техника за противодействие на пожари в страната ще бъдат доставени до края на годината. Необходимостта от съвременна и надеждна техника за местната района служба се налага и от факта, че охраняваната територия обхваща две общини – Панагюрище и Стрелча, с общо 19 населени места. В района се намира и най-голямото по територията в областта горско стопанство с площ над 20 000 хектара.
Кметът на града благодари на ръководството на МВР за новото оборудване, което по думите му е крайно необходимо за нуждите на двете общини. Специализираният автомобил ще е гаранция не само за добре свършена работа, но и за безопасността на пожарникарите. Водосвет за здраве, успех и благоденствие на присъстващите служители отслужи отец Стоян от храма „Свети Георги” в Панагюрище.

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция „Фокус“ е задължително!


автомобил – Google News

Коментирай