Овчаров: Издигането на ген. Радев е заплаха за Борисов


Няма как Първанов, Петканов и Калфин да са кандидатите за президент на Левицата, тъй като „усещането за предателство към тях е много силно“, коментира в „Събуди се“ бившият енергиен министър Румен Овчаров. Той сподели още, че „едва 3% от социалистите искат БСП да се яви на президентските избори със самостоятелна кандидатура”. Във връзка с номинацията […]

Няма как Първанов, Петканов и Калфин да са кандидатите за президент на Левицата, тъй като „усещането за предателство към тях е много силно“, коментира в „Събуди се“ бившият енергиен министър Румен Овчаров.

Той сподели още, че „едва 3% от социалистите искат БСП да се яви на президентските избори със самостоятелна кандидатура”.

Във връзка с номинацията на генерал Румен Радев, Овчаров заяви, че „тя е заплаха за Бойко Борисов“:

„Кандидатурата за президент в дадената ситуация има една важна задача. Ключовите думи са консолидация и алтернатива. Алтернатива на управлението на ГЕРБ, което минава през доказване на това, че БСП е опозиционната партия и консолидация на всичко, което беше разгонено от Левицата”.

Той коментира още, че в партията все още има разногласия по различни теми, както и около издигането на Корнелия Нинова за председател на БСП.

Все пак подчерта, че консолидация сред структурите има:

„И всички, които продължават да се упражняват на тема БСП, не е зле да вземат да видят резултатите във вътрешното ни допитване“.

Припомнете си какво си казаха БСП и АБВ във връзка с номинацията на ген. Румен Радев:

Миналата седмица ген. Радев подаде оставка, а веднага след това от БСП съобщиха, че той е една от възможните кандидатури за президент на левицата. Около неговата кандидатура се обединиха БСП и АБВ.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай