Обезвредиха най-голямата бомба, откривана досега в автомобил в … – Novini.BG (информация за медиите)


Афганистанските сили за сигурност обезвредиха в Кабул камион бомба, натъпкан с почти осем тона експлозиви – най-голямото подобно взривно устройство, откривано в страната, заяви днес афганистанската разузнавателна служба, цитирана от Ройтерс. Готовата за взривяване бомба била открита в източната част на афганистанската столица. При избухнала престрелка са загинали петима бойци от свързаната с „Ал Кайда“ […]

Афганистанските сили за сигурност обезвредиха в Кабул камион бомба, натъпкан с почти осем тона експлозиви – най-голямото подобно взривно устройство, откривано в страната, заяви днес афганистанската разузнавателна служба, цитирана от Ройтерс.

Готовата за взривяване бомба била открита в източната част на афганистанската столица.

При избухнала престрелка са загинали петима бойци от свързаната с „Ал Кайда“ групировка „Хакани“, предаде БТА. Силите
за сигурност са арестували двама членове на „Хакани“. Бойците били взели на прицел военен обект в Кабул.

Според властите взривното устройство би могло да унищожи район с радиус от 1,5 километра.

Бомбата била открита в сряда, два дни след отпътуването на американския министър на отбраната Чък Хейгъл от Кабул. По време на посещението му беше извършен самоубийствен атентат на около километър от сграда на НАТО, където той водеше разговори.

Афганистан се готви за пролетния боен сезон и властите се страхуват от проникване на бойци в Кабул след разтопяването на снега в планините на изток, където са техните скривалища.


автомобил – Google News

Коментирай