Обвиниха генерал, използвал войници за ремонт на дома си


Софийската военно-окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение, съобщиха от държавното обвинение. На 12 март 2015 г. бригаден генерал Шивиков неправомерно е използвал труда на четирима от подчинените му военнослужещи, отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения, които е трябвало да изпълняват в град Карлово. На четиримата […]

Софийската военно-окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение, съобщиха от държавното обвинение.

На 12 март 2015 г. бригаден генерал Шивиков неправомерно е използвал труда на четирима от подчинените му военнослужещи, отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения, които е трябвало да изпълняват в град Карлово.

На четиримата се е наложило да ремонтират жилището на генерала в гр. София

По този начин Шивиков се е облагодетелствал не по установения от закона ред и е уронил престижа на Министерство на отбраната и Въоръжените сили на Република България, посочват от прокуратурата.

Спрямо Шивиков е взета мярка за неотклонение

„парична гаранция“ в размер на 1000 лв.

Предвиденото в НК наказание за деянието му е лишаване от свобода от една до пет години, както и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай