Обвиниха бивш кмет в сексуално посегателство


Районната прокуратура в Панагюрище привлече като обвиняем бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, за това че в хотел в Стрелча се е съвкупил с 16-годишно момиче, като я е привел в безпомощно състояние в петък. Това съобщиха от прокуратурата. С прокурорско постановление Евстатиев е задържан за 72 часа. Той понастоящем е декан на […]

Районната прокуратура в Панагюрище привлече като обвиняем бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, за това че в хотел в Стрелча се е съвкупил с 16-годишно момиче, като я е привел в безпомощно състояние в петък.

Това съобщиха от прокуратурата.

С прокурорско постановление Евстатиев е задържан за 72 часа.

Той понастоящем е декан на земеделския колеж в Пазарджик.

По-рано беше съобщено, че момичето е освидетелствано в пазарджишката болница, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие. Тествана е с тест за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна.

16-годишното момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване, при което са иззети множество веществени доказателства, които ще се изследват.

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005 г., когато като кмет на Пазарджик беше замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.


VESTI.bg

Коментирай