Няма сигурни данни ИД и Ал Кайда да стоят зад атентатите


Телата на френските евреи, убити при заложническата криза в парижки магазин, ще бъдат погребани във вторник Израел, предаде Асошиейтед прес. Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в изявление от Париж, че е отговорил на искането на семействата на убитите при терористичния акт и разпореди на компетентните правителствени служби да помогнат за пренасянето на телата до Израел. […]

Телата на френските евреи, убити при заложническата криза в парижки магазин, ще бъдат погребани във вторник Израел, предаде Асошиейтед прес.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в изявление от Париж, че е отговорил на искането на семействата на убитите при терористичния акт и разпореди на компетентните правителствени служби да помогнат за пренасянето на телата до Израел.

Четирима евреи бяха убити при заложническата криза в супермаркет за кашерни храни. Те са сред 17-те жертви на терористичните атаки тази седмица от екстремисти, твърдящи че принадлежат към Ислямска държава и Ал Каида. Нетаняху участва в Париж в шествието в памет на загиналите, заедно с други световни лидери.

Американският министър на правосъдието Ерик Холдър призна днес, че

няма надеждна информация, свидетелстваща, че „Ал Кайда“ или „Ислямска държава“ стоят зад терористичните атаки

в Париж. На този стадий не разполагаме с надеждна информация, която да позволи да се определи коя организация е отговорна за тези нападения, каза министърът от Париж за американската ТВ компания Ей Би Си.

Той посочи, че „Ал Кайда“ в Йемен и „Ислямска държава“ недвусмислено представляват заплаха за САЩ както и за техните съюзници. И председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси заяви днес по телевизия Фокс Нюз, че не е била установена връзка, доказваща, че „Ал Кайда“ може да е извършила атаката срещу френския сатиричен седмичник „Шарли ебдо“.

Шериф, един от братята терористи Куаши, обяви, че е от „Ал Кайда“ от арабския полуостров, докато другият терорист – Амеди Кулибали – че е от „Ислямска държава“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай