Няма заболели от ебола в Испания


Успокоителни вести дойдоха от Испания след допълнителните изследвания на заболял със съмнения за вируса. Резултатите са отрицателни, предаде Асошиейтед прес в неделя.Пациентът, който е нигерийски гражданин, е настанен в изолатор в Специализираната болница „Свети Йоан“ в Аликанте (западна Испания), заради опасения, че е заразен с вируса на хеморагичната треска, която вече причини повече от хиляда […]

Успокоителни вести дойдоха от Испания след допълнителните изследвания на заболял със съмнения за вируса. Резултатите са отрицателни, предаде Асошиейтед прес в неделя.
Пациентът, който е нигерийски гражданин, е настанен в изолатор в Специализираната болница „Свети Йоан“ в Аликанте (западна Испания), заради опасения, че е заразен с вируса на хеморагичната треска, която вече причини повече от хиляда смъртни случая тази година.
Пациентът е на „стационарно лечение“ в изолационно отделение, където е бил държан като предпазна мярка, за да се избегне възможно заразяване на други хора, лекувани в болницата, се казва в изявлението.
Други предполагаеми случаи бяха обявени в Испания от началото на епидемията, но никой от тях не бе потвърден, припомня АФП. /БГНЕС
/


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай