Няма данни охранителят, който открадна 1,5 милиона лева от … – Агенция Фокус


  Снимка: ОДМВР Пловдив Няма данни охранителят, който открадна 1,5 милиона лева от инкасо автомобил в Пловдив, да е напуснал страната 25 юни 2012 | 10:01 | Агенция „Фокус“ Начало / Полиция Пловдив. Няма каквито и да са данни охранителят Георги Енев, който в петък открадна 1,5 милиона лева от инкасо автомобил, да е напуснал страната. […]

  Снимка: ОДМВР Пловдив

Няма данни охранителят, който открадна 1,5 милиона лева от инкасо автомобил в Пловдив, да е напуснал страната

25 юни 2012 | 10:01 | Агенция „Фокус“

Начало / Полиция

Пловдив. Няма каквито и да са данни охранителят Георги Енев, който в петък открадна 1,5 милиона лева от инкасо автомобил, да е напуснал страната. Това каза за Радио „Фокус“-Пловдив окръжният прокурор Румен Попов. Разследващите работят по няколко версии, като основната е, че Енев няма съучастник, а престъплението е предумишлено, добре планирано, обмисляно и реализирано. Разбира се не е изключено и да е имал съучастник, каза прокурорът. Над 20 души са разпитани до момента – негови близки, колеги и приятели. Претърсени са адреси. Това, което е открито от разследващите до момента, потвърждава, че актът е подготвян, каза Попов. Тепърва ще се определя наблюдаващ прокурор по делото. В 10.00 часа всички, които работят по случая, се събират на съвещание, за да се види какви са последните данни. Джипиесът на инкасо автомобила показва отклонение от маршрута. Енев е заблудил колегата си, който е пътувал с него. С намерението да обядват го е убедил да се отклонят от маршрута, той да слезе, за да вземе храна, а през това време е избягал. Намерен е автомобилът, с който е избягал, това е личната му кола, която по-късно е изоставена.
Цветана ТОНЧЕВА

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция „Фокус“ е задължително!

Свързани новини

.

Шофьор на инкасов автомобил открадна 1,5 млн. лева (ОБЗОР)
23 юни 2012 | 18:57 / Агенция „Фокус“ / Полиция

Пловдив. 33-годишен шофьор на инкасов автомобил в Пловдив открадна 1,5 млн. лева. Мъжът е обявен за общодържавно издирване. Вчера в 14,25 часа в Първо Районно управление е бил получен сигнал, че на ул. „Петрова нива” има изоставен инкасов автомобил. При огледа е установено, че от колата, собственост на частна охранителна фирма, липсват около 1,5 млн. лева в различна валута. В хода на разследването водачът на специалния автомобил Георги Енев на 33 години от Пловдив е заподозрян в извършване на престъплението. Във връзка с издирването полицейското присъствие в Пловдив е засилено. Спират се автомобили и се проверяват лични документи. Патрули има и по входовете и изходите на Пловдив. При огледа на автомобила е установено, че той е собственост на частна охранителна фирма Г4С. Клиенти на охранителната фирма, чиято централа е в Англия, са правителства, банки, застрахователи, индустриални фирми, търговски дружества, обществени институции и частни лица. Инкасо автомобил на същата фирма бе обран и на 12 април край Ловеч. Тогава неизвестни устроиха засада на автомобила и по неофициални сведения са откраднали около два милиона лева. Похитителите са били маскирани с полицейски униформи и въоръжени с автомати. В медийното пространство се заговори, че в обира край Ловеч е замесен началник от охранителната фирма, тъй като автомобилът се е отклонил от маршрута си. При обира в Пловдив в автомобила е трябвало да пътуват двама. По неофициална информация вторият все още дава показания в полицията. Работата по случая продължава. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.
От полицията, както и от наблюдаващата прокуратура, засега не дават пълна информация за това докъде е стигнало разследването и дали автомобилът има отклонение от маршрута си.
Гражданите, които имат информация за Енев, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Пловдив. Засилено полицейско присъствие има в Пловдив, предаде репортер на Радио “Фокус” – Пловдив. Полицейски патрул има на бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Спират се автомобили и се проверяват лични документи. Патрули има и по входовете и изходите на Пловдив. Засиленото полицейско присъствие е заради издирването на 33-годишния Георги Енев от Пловдив – шофьорът на специалния инкасов автомобил, от който вчера са били обрани над 1 500 000 лева. Мъжът е обявен за общодържавно издирване. От полицията умоляват гражданите, кoито имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР. При огледа на автомобила е установено, че той е собственост на частна охранителна фирма Г4С. Клиенти на охранителната фирма, чиято централа е в Англия, са правителства, банки, застрахователи, индустриални фирми, търговски дружества, обществени институции и частни лица. Инкасо автомобил на същата фирма бе обран и на 12 април край Ловеч. Тогава неизвестни устроиха засада на автомобила и по неофициални сведения са отмъкнали около два милиона лева. Похитителите са били маскирани с полицейски униформи и въоръжени с автомати. В медийното пространство се заговори, че в обира край Ловеч е замесен началник от охранителната фирма, тъй като автомобилът се е отклонил от маршрута си. При обира в Пловдив в автомобила е трябвало да пътуват двама. По неофициална информация вторият все още дава показания в полицията. От там, както и от наблюдаващата прокуратура, засега не дават пълна информация за това докъде е стигнало разследването и дали автомобилът има отклонение от маршрута си.
Цветана ТОНЧЕВА

Пловдив. Пловдивската полиция издирва шофьор на инкасов автомобил, заподозрян в присвояване на голяма сума пари, съобщиха от ОДМВР в Пловдив. Вчера в 14,25 часа в Първо РУП е бил получен сигнал, че на ул. „Петрова нива” има изоставен инкасов автомобил. При огледа е установено, че от колата, собственост на частна охранителна фирма, липсват около 1 500 000 лева в различна валута. В хода на разследването водачът на специалния автомобил Георги Енев на 33 г. от Пловдив е заподозрян в извършване на престъплението. Мъжът е обявен за общодържавно издирване. Работата по случая продължава. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Пловдив. Полицията издирва пловдивчанина Георги Тодоров Енев на 33 години във връзка с извършено тежко престъпление в Пловдив. Това съобщиха от ОД на МВР в Пловдив. Умоляват се гражданите, които имат информация за мъжа, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.


автомобил – Google News

Коментирай