Ново поскъпване на горивата


Ново поскъпване на горивата – само за денонощие цената на дизела скочи с 11 стотинки. Така литърът вече се продава за 2,25 лева. А най-масовият бензин също започна да поскъпва и стигна до 2,07 лева за литър А95, предаде Нова ТВ. В началото на февруари цените на горивата преминаха психологическата граница от 2 лева. Ако […]

Ново поскъпване на горивата – само за денонощие цената на дизела скочи с 11 стотинки. Така литърът вече се продава за 2,25 лева. А най-масовият бензин също започна да поскъпва и стигна до 2,07 лева за литър А95, предаде Нова ТВ.

В началото на февруари цените на горивата преминаха психологическата граница от 2 лева. Ако в края на януари е можело да заредим бензин за 1,88 лв., то само две седмици по-късно цената е 2,04 лв. С дизелът ситуацията е подобна – 1.90 лв. в края на януари, 2,05 лева – през февруари.

„От януари месец насам котировките на суровия петрол са се покачили със 17%, на нашия пазар покачването е с около 3% за дизела и само с 1,5% за бензина, абсолютно минимално“, обясни тогава Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация. Надеждата за наистина евтино гориво анализаторите оставят за юни.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай