Нови жертви на протестите във Венецуела


Още по темата Протестите във Венецуела взеха още три жертви13.03.2014 Венецуела – протести, контрапротести, арести и жертви14.02.2014 Сянката на починалия Уго Чавес все още тегне над Венецуела04.03.2014 Трима венецуелци са били убити по време на протестите срещу президента социалист Николас Мадуро, съобщиха в събота очевидци и местните медии, предаде Ройтерс. С това броят на жертвите […]

Още по темата

  • Протестите във Венецуела взеха още три жертви
    13.03.2014

  • Венецуела – протести, контрапротести, арести и жертви
    14.02.2014

  • Сянката на починалия Уго Чавес все още тегне над Венецуела
    04.03.2014

Трима венецуелци са били убити по време на протестите срещу президента социалист Николас Мадуро, съобщиха в събота очевидци и местните медии, предаде Ройтерс.

С това броят на жертвите на продължаващите близо два месеца антиправителствени демонстрации скочи до 34 души.

Хиляди симпатизанти на опозицията преминаха в шествие в столицата с искане за освобождаване на студентите, задържани при безредиците. За кратко имаше сблъсъци между военни и малка група протестиращи, които се опитаха да блокират магистрала в Каракас. Силите за сигурност са използвали сълзотворен газ и водни струи, за да ги разгонят.

Освен в Каракас демонстрации на противници на венецуелското правителство е имало и в други градове на страната. Демонстрантите се заканват, че ще останал на улиците, докато Мадуро подаде оставка.

Междувременно президентът говори пред много по-малък митинг в Каракас, организиран от поддържащи го студенти, недоволстващи срещу палежи, заради които няколко университета са заворени от седмици, посочва Асошиейтед прес.

Мадуро осъди протестите срещу него като част от подкрепяна от САЩ „фашистка“ конспирация, целяща да предизвика насилие и да го свали от власт.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай