Нестандартен хибриден автомобил ни носи удобство и комфорт – Econ.bg


Прототипът на електрическото возило C-1 определено не може да се каже, че е масово превозно средство. Хибридът обаче предлага сериозни предимства на всички, които нямат нужда от средство пренасяне на багаж и много хора, като същевременно харесват комфорта на затворения автомобил. C-1 е създаден от малката, базирана в Сан Франциско, Калифорния, САЩ стартъп компания Lit […]

Прототипът на електрическото возило C-1 определено не може да се каже, че е масово превозно средство. Хибридът обаче предлага сериозни предимства на всички, които нямат нужда от средство пренасяне на багаж и много хора, като същевременно харесват комфорта на затворения автомобил.

C-1 е създаден от малката, базирана в Сан Франциско, Калифорния, САЩ стартъп компания Lit Motors.

За момента цената на хибрида ще е относително висока – 24 000 долара при пускането му в продажба. Тя обаче е по-ниска от парите за стандартен електромобил. Според производителите от Lit Motors с времето цената на C-1 може да спадне до 12 500 долара, пишат iNews.bg.

За да стои в изправено положение, когато не се движи (например на светофари) нестандартната двуколесна хибридна система разполага с два жироскопа, поставени на шасито.

С тяхна помощ няма да се налага да се отваря вратата и да се стъпва на земята, докато се чака да светне зелената светлина. Отделно C-1 разполага и със система за паркиране, която допълнително улеснява шофьора.

Сред безспорните предимства на C-1 е и затвореното купе, което предоставя на двамата пътници надеждна защита срещу лошото време.

Цялата система тежи едва 360 килограма, което означава, че с едно зареждане на относително малкия акумулатор ще могат да бъдат изминати до 360 километра с максимална скорост над 160 км/ч. Самата батерия се зарежда напълно за около четири часа.

Всичко това означава че C-1 има по-голям пробег и по-малко време за зареждане на батерията от водещия електрически автомобил в света Nissan Leaf.


автомобил – Google News

Коментирай