Най-необичайните рецепти срещу махмурлук


Манчестърският сайт „НеоМам“ публикува някой от най-необичайните рецепти, с които народите по света се борят срещу махмурлука. Ако сте препили в Унгария, сигурно няма да ви е лесно да се подложите на традиционната местна рецепта за преодоляване на гаденето и главоболието на другия ден. Маджарите изпиват чаша бренди, в която са разтворени изпражнения от врабче. […]

Манчестърският сайт „НеоМам“ публикува някой от най-необичайните рецепти, с които народите по света се борят срещу махмурлука.

Ако сте препили в Унгария, сигурно няма да ви е лесно да се подложите на традиционната местна рецепта за преодоляване на гаденето и главоболието на другия ден.

Маджарите изпиват чаша бренди, в която са разтворени изпражнения от врабче.

Монголците пък препоръчват в тежката сутрин, последвала запоя, да изпиете на екс чаша доматен сос , в който плуват мариновани очи от овца.

Древните гърци лекували махмурлука също с доста нетрадиционни средства. Тяхната рецепта включвала агнешки бял дроб в комбинация с яйца от бухал.

Древните римляни, известни с изтънчеността си, ползвали един доста необичаен лек – изпържено в много зехтин канарче.

Жителите на италианския остров Сицилия в наше време също се връщат към трезвеността по един необикновен начин – като консумират изсушен полов орган на бик. Той е богат на минерали, витамини и хормони. Поради тази причина бил използван от атлетите на олимпийските игри в Пекин, за да подобрят постиженията си.

Доста смелост трябва да имаш, за да се пребориш с махмурлука и във Филипините. Там трябва да излапаш на сутринта след пиянството патешко яйце, в което зародишът на пилето е в много напреднал стадий.

В Намибия се изтрезнява с микс от биволско мляко и ром.

Според ирландска легенда най-добрият начин за преодоляване на махмурлука не е консумирането на определени хранителни продукти, а човекът да бъде заровен в мокър пясък на брега на река. Пропуснахме да споменем – заровен до врата!


VESTI.bg

Коментирай