Най-много сняг падна във Велико Търново – 31 см


По последни измервания от синоптичните станции най-дебела е снежната покривка във Велико Търново – 31 см. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Снежната покривка в Ловеч е 29 см, в Плевен – 17 см, Русе – 8 см, Враца – 5 см, Разград – 4 см, Кнежа – 3 […]

По последни измервания от синоптичните станции най-дебела е снежната покривка във Велико Търново – 31 см. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Снежната покривка в Ловеч е 29 см, в Плевен – 17 см, Русе – 8 см, Враца – 5 см, Разград – 4 см, Кнежа – 3 см. В София снегът е с дебелина от 7 см, а максималната температура днес е достигнала 5.6 градуса.

За последните 12 часа от 8:00 ч. сутринта до 20:00 ч. вечерта най-голямото количество валеж е измерено в Ахтопол 18 л./кв.м.

В Кърджали е 13 л./кв.м, в Карнобат 12 л/кв.м, в Елхово – 11 л/кв.м. В останалата част на страната валежите са между 1-10 л/кв. м.

Най-ниската максимална температура е измерена в Шумен и Велико Търново от плюс 1 градус, а най-висока е била в Сандански – плюс 11 градуса.

В Сливенско продължава да духа силен вятър с пулсации до 24 м/сек.

Доста ветровито е и по крайбрежието на морето – в Бургас на нос Емине пулсациите на вятъра достигат до 20 м/сек.

Във Варна също има пулсиращ вятър от север – 20 м/сек., на Калиакра – 16 м/сек.

Новата седмица в Южна и Източна България започва с дъжд, а в Централна и Северна с валежи от сняг, но постепенно ще спират. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.

На 27 октомври в сутрешните часове все още ще вали в Родопите и югоизточните райони, но и там валежите ще спрат, а облачността над Западна България ще се разкъса, на места и намалее. Над Източна България времето ще остане облачно, а след обяд отново ще завали дъжд, в Лудогорието – дъжд и сняг. В Централния Предбалкан времето ще остане облачно, студено и не са изключени слаби превалявания от сняг. В Източна България вятърът малко ще отслабне, но все още ще бъде умерен, по Черноморието и силен от север.

Максималните температури ще са между 2° и 7°, в югозападните райони до 11-12°, в София – около 5°.

Във вторник времето ще се задържи сравнително студено и предимно облачно. На отделни места в Източна България ще има и валежи от слаб дъжд, в североизточните райони – от слаб сняг. По Черноморието все още ще духа умерен северен вятър.

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 5° и 10°.

Вижте още за времето на Sinoptik.bg


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай