Най-добрият турски футболист – терорист?


Турция издаде заповед за арест на футболната легенда Хакан Шукур заради евентуалното му участие в опита за преврат на 15 юли, предаде Анадолската агенция. Голмайсторът и бронзов медалист от световния шампионат в Япония и Южна Корея е заподозрян от прокуратура, че „е член на въоръжена терористична група“. С такава формулировка Анкара определя организацията на живеещия […]

Турция издаде заповед за арест на футболната легенда Хакан Шукур заради евентуалното му участие в опита за преврат на 15 юли, предаде Анадолската агенция.

Голмайсторът и бронзов медалист от световния шампионат в Япония и Южна Корея е заподозрян от прокуратура, че „е член на въоръжена терористична група“.

С такава формулировка Анкара определя организацията на живеещия в САЩ опозиционен ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, за когото се предполага, че е организирал опита за преврат от 15 юли.

Хакан Шукур и семейството му напуснаха Турция миналата година. Преди по-малко от 2 месеца голямата футболна звезда беше обвинен за обида срещу президента на страната Реджеп Ердоган.

Няма сделка с Турция за Бююк

Турция заплаши да изостави долара и НАТО

Турски адмирал поиска убежище в САЩ

Делото започна на 17 юни, като прокуратурата поиска 4 години затвор за Шукур.

След края на футболната си кариера той влезе в политиката. През 2011 година бе избран за депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието.

През 2013 г. обаче се отказа от мястото си, заради разследването за корупция срещу Ердоган и приближените му. 44-годишният Шукур в момента живее в Калифорния.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай