Най-впечатляващите и смешни куриози на 2014 г.


Отминаващата 2014 г. се оказа богата на куриози, които ни дариха с впечатляващи иновации в най-различни области – от икономиката, през анатомията до езикознанието. Разбира, се медиите по-цял свят станаха много по-взискателни и те не се трогваха само от информации от рода на куче застреля ловец или котка пропътува хиляда километра, за да се завърне […]

Отминаващата 2014 г. се оказа богата на куриози, които ни дариха с впечатляващи иновации в най-различни области – от икономиката, през анатомията до езикознанието.

Разбира, се медиите по-цял свят станаха много по-взискателни и те не се трогваха само от информации от рода на куче застреля ловец или котка пропътува хиляда километра, за да се завърне при стопаните си.

Изминалите 12 месеца ни дадоха оригинални и възможно най-невероятни примери за това колко пъстър може да бъде животът на планетата.

И тъй като икономиката винаги е била най-важната, в годината на срива на цените на петрола и на рублата, някои финансови уникуми могат да бъдат полезен пример за специалистите.

Като опита на американския гражданин Алонсо Ливерман от Дейтона Бийч в щата Флорида да заплати на проститутка с листа от маруля в замяна на секс.

Ливерман не могъл да осребри салатата си, защото въпросната жрица на любовта…го арестувала, тъй като била агент под прикритие, преследващ мъже, наемащи проститутки. Пак към натуралната размяна ни върна историята на студентски бар в университета Виктория в новозеландската столица Уелингтън.

Оказа се, че там студентите могат да пият на корем, без да плащат, ако на келнера вместо пари, предложат умрели плъхове.

По този начин университетската управа смятала да пребори драстичното увеличение на гризаческата популация на територията на студентския град. От бара студентите можели да си вземат и безплатни капани, за да се затвори бартерният кръг.

В областта на анатомията иновациите за 2014 г. могат да попаднат под любимата рубрика на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“.

Началото на годината ни шокира с новината за човека, който имал два действащи пениса. Тази вест заостри любопитството на не една дама, но самият притежател на раздвоената анатомия определи като бреме подобно излишество. Мъжът, представил се с прякор Двоенпенис, разказа за своя рядък случай на дифалия, като пусна в Редит снимка на необичайната си мъжественост. Това заболяване се среща при един на шест милиона мъже.

Човекът с двата пениса отдели цели шест часа, за да отговаря онлайн на любопитните в мрежата. С анатомични излишества гастролираха и представителките на нежния пол.

Източник: Twitter

Тази есен масажистката Жасмин Трайдевил се похвали, че си е имплантирала трета гърда, между съществуващите две.

Своето „трихълмие“ жителката на Тампа, щата Флорида, обясни с желанието си да пробие в шоубизнеса и да има свое тригърдо риалити шоу. За разкрасяващата операция, струваща 20 хил. долара, хирурзите й взели кожа от корема.

И тази година животинското царство се представи на ниво.

Но най-неочаквано фауната постави върхови постижения в езикознанието и политиката. И то благодарение на два папагала.

Първият, отговарящ на името Найджъл, бил притежаван от английско семейство, живеещо в САЩ. И като възпитан аристократ, той разговарял със стопаните си на перфектен английски. Но един ден избягал от клетката си от калифорнийския град Торънс. Четири години след това бил върнат у дома, благодарение на имплантирания чип.

Но каква била изненадата на господаря му Дарън Чикс, когато домашният му любимец го приветствал за завръщането си на чист испански. Сега езиковедите ще си блъскат главите над това как пернатото с лекота е преминало от германската, към романската езикова група.

Нови върхове в говоренето, но този път политическото, беляза събратът на Найджъл, белоруският папагал Яша.

Той толкова добре усвоил жаргона на властимащите, че бил допуснат от местната комисия в изборите за нова градска управа. Яша стъписал конкуренцията, като програчил :“Къде са парите?“, „Яша е най-добрият“ и „Искам в кметството!“

2014 г. със сигурност ще донесе нов полъх и в брачното дело.

Тя ни сервира първата венчавка на младоженец с лаптоп. Стана известно името на на жениха Крис Севиър – от щата Юта, а чаровната избраница е от марката „Епъл Макбук“.

Бракът с лаптом със сигурност е детска игра, в сравнение с човека, който се задоми с опасен крокодил. Става дума за кмета на мексиканското селце Сан Педро Амелула на име Васкес Рохас. Булката била облечена в бяло и не ухапала никого. А кметът й се врекъл според стара традиция, за да има берекет за риболовците в реката, в която живее невестата.

В Индия пък се венчаха две жаби, жителки на селцето Дибругар. След първата брачна нощ местните се надяваха да завали дъжд през сухия сезон. На брачната церемония били сервирани подобаващите за случая 900 ястия.

Научната мисъл се представи с две достойни открития.

Разработката на британския клиничен психолог Брайън Ръсел установи, че когато децата похапват пилешко с кокал, /бутчета или крилца/, те стават по-агресивни в сравнение с тези, които се угощават с бялото месо от гърдите. Научен колектив от Флорида пък установи, че когато човек изпита спешна нужда да уринира, той претърпява промяна в някои от своите фундаментални убеждения и вярвания, включително и религиозните.

Източник: ThinkStock/Guliver

Екипът на Майк Тейлър от своя страна се отчете с прозрението, че мъжете с несъразмерно големи стъпала са обречени да бъдат кръшкачи и нищо не може да ги отърве от тази карма.

Малко преди празниците, с които ще изпратим 2014 г., пристигна алтернативна новина и от сектора на услугите.

Английска фирма предлага анонимно изпращане на конски фъшкии с атрактивна форма за новогодишен подарък на хора, които не харесваме.

Услугата струва 10,5 британски лири и изпращачът по никакъв начин не може да бъде издирен от получателя. Екстрата е наречена „Шитексперс“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай