Над 50 членове на украинските сили за сигурност са загинали


Поддръжник на новообявената Донецка народна република стои на пост пред сградата на областната администрация в Донецк   Още по темата САЩ: Проруските бунтовници в Украйна имат сложно въоръжениеПреди 14 часа Четиримата наблюдатели от ОССЕ са изчезнали в УкрайнаПреди 3 дни Киев е платил част от газовия си дългПреди 5 часа Над 50 членове на украинските сили […]

Поддръжник на новообявената Донецка народна република стои на пост пред сградата на областната администрация в Донецк  

Още по темата

  • САЩ: Проруските бунтовници в Украйна имат сложно въоръжение
    Преди 14 часа

  • Четиримата наблюдатели от ОССЕ са изчезнали в Украйна
    Преди 3 дни

  • Киев е платил част от газовия си дълг
    Преди 5 часа

Над 50 членове на украинските сили за сигурност са загинали в хода на спецоперацията в Източна Украйна, съобщава РИА Новости, позовавайки се на украинския телевизионен канал „1+1”.

По данни на телевизията, половината от загиналите са били военнослужещи от въоръжените сили на Украйна.

Във Волноваха са загинали 17 бойци на 51-механизирана бригада. Още шестима са загинали в близост до Краматорск, след като са били нападнати от засада.

Министерството на отбраната на Украйна не съобщава точния брой на загиналите. В същото време, министерството на вътрешните работи е загубило около 30 свои бойци. 12 от тях са загинали при падането на хеликоптер, който бе свален от федералисти в района на Славянск. Загинали са също петима представители на доброволческия батальон за самоотбрана „Донбас”.

Сред украинските военни има и изчезнали.

По някои сведения, десетки военнослужещи са държани в плен на бойците на самопровъзгласилата се Донецка народна република.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай