Награждават посмъртно Ваньо Танов


Министерски съвет предлага президентът Росен Плевнелиев да издаде указ за награждаване посмъртно на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов с орден „За гражданска заслуга” първа степен. Това съобщи по време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.  Предложението е на министъра на финансите Владислав Горанов. Днешното заседание на Министерски съвет започна с едноминутно мълчание в памет […]

Министерски съвет предлага президентът Росен Плевнелиев да издаде указ за награждаване посмъртно на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов с орден „За гражданска заслуга” първа степен. Това съобщи по време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов. 

Предложението е на министъра на финансите Владислав Горанов. Днешното заседание на Министерски съвет започна с едноминутно мълчание в памет на Ваньо Танов.

Ваньо Танов почина внезапно в понеделник, на 57 години, в линейката на път към болницата. Близките му съобщиха, че е починал от масиран инфаркт. 

Заседанието на МС днес започна по-рано – в 08:30 часа, тъй като погребението на Танов започва в 11 часа. 

То ще е в Русе. 

Освен кабинетът, и депутатите почетоха с минута мълчание паметта на Ваньо Танов. 

”Ще го запомним като достоен човек, професионалист. Той отдаде сили и енергия за утвърждаване на европейските практики“, заяви от трибуната на НС председателстващият пленарното заседание Димитър Главчев.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай