Мъж припадна при събарянето на незаконни къщи в Гърмен


Започна събарянето на пет незаконни постройки в квартал „Кремиковци“ в Гърмен. В ромските къщи живеят семейства с общо 20 деца. Напрежението там нараства, като пасторът в ромската махала дори заплаши, че ще се запали заедно с 3-етажната си къща, съобщи БНР. При засилено полицейско присъствие, до момента са съборени две постройки.  Мъж припадна по време […]

Започна събарянето на пет незаконни постройки в квартал „Кремиковци“ в Гърмен. В ромските къщи живеят семейства с общо 20 деца.

Напрежението там нараства, като пасторът в ромската махала дори заплаши, че ще се запали заедно с 3-етажната си къща, съобщи БНР.

При засилено полицейско присъствие, до момента са съборени две постройки. 

Мъж припадна по време на разрушаването на третата незаконна постройка.

Медицински екип пристигна на място, а дейностите по събарянето бяха преустановени.

Нa място е и кметът на община Гърмен Минка Капитанова, която непрекъснато е обиждана от жителите на квартала, съобщи агенция „Фокус“.

В една от къщите възрастна жена влезе в словесен спор с представители на полицията.

На 29 юни в Гърмен бяха съборени 4 от 124-те незаконни къщи. 

Съдът за правата на човека в Страсбург спря процедурата с мотив, че Община Гърмен първо трябва да намери временен подслон на хората.

Ромите, обаче, отказаха да бъдат настанени на друго място. До ситуацията се стигна след месеци на протести, от страна на жителите на Гърмен, част от които през пролетта бяха нападнати от група роми, защото им направили забележка, че слушат силно музика.

Каква беше обстановката в ромската махала в Гърмен рано тази сутрин можете да видите във видеото: 


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай