Мистериозната смарагдово зелена котка от Варна


Котка с яркозелена окраска, която живее на улицата във Варна, за няколко дни успя да се превърне в онлайн звезда. За странния й цвят писаха „Дейли мейл„, „Дейли телеграф„, „Хъфингтън поуст„, и дори „Индипендънт„. Видео с животното, което изглежда в чудесно здраве въпреки цвета си, бе излъчено и от „Ръша тудей“. Медиите се напълниха с теории за […]

Котка с яркозелена окраска, която живее на улицата във Варна, за няколко дни успя да се превърне в онлайн звезда.

За странния й цвят писаха „Дейли мейл„, „Дейли телеграф„, „Хъфингтън поуст„, и дори „Индипендънт„.

Видео с животното, което изглежда в чудесно здраве въпреки цвета си, бе излъчено и от „Ръша тудей“. Медиите се напълниха с теории за това как котката се е сдобила с цвета си.

Варненци си имат и „Фейсбук“ група, чиято цел е да бъде открит виновникът за това тя да изглежда така. Според много жители на морската столица става дума за вандализъм. 

Според хора от групата котката понякога спи на място, където има оставена боя на прах, разтваряща се при дъждовно време, защото от ден на ден цветът й ставал все по-зелен.

Според ветеринари е възможно да става дума за готварска боя, тъй като котки се мият с близане и ако препаратът не е безвреден, последиците биха били фатални.

Кадри с животното вижте във видеото:


VESTI.bg

Коментирай