„Мини“ направиха вдъхновен от олимпиадата концептуален … – Дневник


Британският производител „Мини“ показа тези дни вдъхновена от олимиадата версия на концептуалната си разработка „Рокетмен“. Първата версия на прототипа дебютира на изложението в Женева през миналата година. Става въпрос за автомобил с 3+1 места и дължина малко над три метра. Концептуалният модел е изграден върху конструкция от карбонов композит, което оптимизира теглото. Новата версия на […]

Британският производител „Мини“ показа тези дни вдъхновена от олимиадата версия на концептуалната си разработка „Рокетмен“. Първата версия на прототипа дебютира на изложението в Женева през миналата година.

Става въпрос за автомобил с 3+1 места и дължина малко над три метра. Концептуалният модел е изграден върху конструкция от карбонов композит, което оптимизира теглото.

Новата версия на „Рокетмен концепт“ подчертава британския си произход най-вече с цветовото оформление на екстериора и интериора, като отвън и отвътре са използвани цветовете на британския национален флаг.

Цветът на каросерията е допълнен с видими карбонови компоненти в предната част и в областта на вратите. 18-цоловите джанти са издържани в бяло с допълнителни акценти в червен металик.

Покривът е изцяло стъклен, като осветените му подпори са с мотиви от британския национален флаг. Интериорът на колата излъчва спортен дух. В него има карбонови компоненти.

Най-впечатляващият елемент на арматурното табло е оградената с червен пръстен повърхност на кокпита с триизмерен ефект. В стилно преплетени един в друг графични елементи и надписи релефната структура изобразява имената на всички локации на летните олимпийски игри на новото време, като британската столица Лондон заем особено видно място.

При тапицериите на седалките синята кожа набук е комбинирана с текстилни влакна. Страничните бордове на седалките, които осигуряват допълнителна опора за тялото, в горната си част са покрити с гумиран текстил.

Поставката на средната конзола между водача и пътника до него символизира баскетболно игрище с миниатюрни фигури на играчите. Гнездото на ключа е модел на ракета за тенис с цветовете на британския национален флаг.

Оборудването в интериора е допълнено от раница, фиксирана зад седалката на пътника до водача, която също като бордовете на седалките е изработена от гумирана тъкан и повтаря триизмерният мотив на лайстната в кокпита.


автомобил – Google News

Коментирай