Местан: Изчегъртването на ДПС е мисия невъзможна


Данните за резултатите от местния вот показаха, че „изчегъртването на ДПС е мисия невъзможна“, каза лидерът на ДПС Лютфи Местан малко преди пресконференцията на партията. „Що се отнася до мераците на основните опоненти на ДПС, които имаха стратегическа цел измитането, изчегъртването на ДПС, резултатът показва, че измитането на ДПС е мисия невъзможна“, каза той. Имахме […]

Данните за резултатите от местния вот показаха, че „изчегъртването на ДПС е мисия невъзможна“, каза лидерът на ДПС Лютфи Местан малко преди пресконференцията на партията.

„Що се отнася до мераците на основните опоненти на ДПС, които имаха стратегическа цел измитането, изчегъртването на ДПС, резултатът показва, че измитането на ДПС е мисия невъзможна“, каза той.

Имахме за цел да съхраним и по възможност да разширим резултатите си в местната власт. Към този момент печелим в 30 общини на първи тур и сме на балотаж в 20 с шанс за победа. Това ме задължава да благодаря на всички избиратели на ДПС, каза още Местан.

Единствената разумна контратеза, че няма нова политическа реалност, е да се съгласим с удобното за коалиционните партньори на ГЕРБ твърдение, че резултатите им трябва да се брои в едно с ГЕРБ. Ако в крайна сметка се окаже, че някои от коалиционните партньори на ГЕРБ имат повече министри, отколкото кметове на общини, бих им препоръчал да са по-внимателни с менторския си тон, както към премиера, така и към останалите политически сили“, продължи Местан.

Предварителните ни прогнози са, че ДПС ще регистрира втория по сила вот в историята си от 1995 г. насам, каза още той.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай