Местан: Време е за спокойно и отговорно управление


Още по темата „Монитор“: Кой срещу кого на парламентарния вотПреди 1 час Осман Октай прогнозира пълно мнозинство за ГЕРБ след изборите06.08.2014 Трябва да намерим формулата на стабилно управление на страната, независимо от резултата на парламентарните избори. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като заедно с представители на ръководството на партията, внесе документи в […]

Още по темата

  • „Монитор“: Кой срещу кого на парламентарния вот
    Преди 1 час

  • Осман Октай прогнозира пълно мнозинство за ГЕРБ след изборите
    06.08.2014

Трябва да намерим формулата на стабилно управление на страната, независимо от резултата на парламентарните избори.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като заедно с представители на ръководството на партията, внесе документи в ЦИК за регистрация за участие в предсрочния вот на 5 октомври.

„Всички се уморихме от самоцелната конфронтация,

от честата смяна на правителства, време е за спокойствие и отговорно управление“, подчерта Местан.

Той посочи, че ДПС ще продължи зададената на евровота линия на спокойна, толерантна и градивна кампания. Местан бе категоричен, че партията му не си поставя непременно за цел да бъде втора, трета или четвърта политическа сила след изборите.

„За нас е важно избирателите да оценят платформата, ролята на ДПС за намиране на изхода от политическата криза.

Дори предубедените наблюдатели и анализатори не са в състояние да отрекат ролята на ДПС и факта, че за първи път формулировката за необходимостта от плавен преход към политическа стабилност бе изречена именно от ДПС“, коментира той.

„Ние сме длъжни да намерим изход от политическата криза, длъжни сме да разберем вота на българските граждани какъвто и да е той“, допълни още Местан.

Той посочи, че от движението предпочитат формулата на широкото политическо съгласие,

защото характерът на реформите, които предстоят на страната, предполагали консолидирани усилия.

Попитан как оценява първите стъпки на служебното правителство на проф. Георги Близнашки, Местан заяви, че се усеща необходимост от малко повече усилия от страна на служебния премиер и кабинета за преодоляване на „основателните съмнения, че не е равно отдалечен от всички политически сили“.

„Съвсем скоро ДПС ще представи акцентите от предизборната си платформа, а до седмица ще бъдат ясни и водачите на листите, които ще бъдат представени на нарочна пресконференция“, съобщи още лидерът на партията.  


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай