„Мерцедес C-класа“ – световен автомобил на годината


Новата C-класа на „Мерцедес“ беше отличена с приза Световен автомобил на годината. Наградата беше връчена по време на автосалона в Ню Йорк. Щутгартският модел се наложи в конкуренция с „Фолксваген Пасат“ и „Форд Мустанг“.  Миналата година наградата отиде при „Ауди А3“, през 2012 г. №1 беше „Фолксваген Голф“, а година по-рано – „Фолксваген Ъп“.  Вчера […]

Новата C-класа на „Мерцедес“ беше отличена с приза Световен автомобил на годината. Наградата беше връчена по време на автосалона в Ню Йорк.

Щутгартският модел се наложи в конкуренция с „Фолксваген Пасат“ и „Форд Мустанг“. 

Миналата година наградата отиде при „Ауди А3“, през 2012 г. №1 беше „Фолксваген Голф“, а година по-рано – „Фолксваген Ъп“. 

Вчера определено беше чудесен ден за „Мерцедес“, който спечели призове и в още две категории: AMG GT стана световен спортен автомобил на годината, а купето на S-класата беше определено за световен луксозен автомобил на годината.

Купето на S-класата Купето на S-класата Източник: Мерцедес/Speedpress

Конкурентите от БМВ също не си тръгнаха без награда от Ню Йорк – техният иноватевен i8 получи наградата за най-„зелен“ автомобил

Отличието за дизайн взе „Ситроен C4 Кактус“.

Ситроен C4 Кактус Ситроен C4 Кактус Източник: Ситроен/Speedpress

За да участват в конкурса, предложените автомобили трябва да са пуснати в продажба между 1 януари 2014 и 31 май 2015 г., при това поне на два континента.

Моделите, които участват в надпреварата, са предложени и оценявани от международно жури, съставено от 75 автомобилни журналисти от цял свят. 


VESTI.bg

Коментирай