„Мениджър за 1 ден“ – сподели своя професионален опит сега


За 14-та година чрез инициативата „Мениджър за един ден“ „Джуниър Ачийвмънт България“ ще покаже, че връзката на реалната работна среда с младите хора у нас е възможна и се случва.  Очакваме и тази година водещите компании у нас да се включат като домакини, за да могат ученици и студенти от цялата страна да преживеят един […]

За 14-та година чрез инициативата „Мениджър за един ден“ „Джуниър Ачийвмънт България“ ще покаже, че връзката на реалната работна среда с младите хора у нас е възможна и се случва. 

Очакваме и тази година водещите компании у нас да се включат като домакини, за да могат ученици и студенти от цялата страна да преживеят един реален работен ден в бизнес среда. Освен възможност за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това е първа стъпка към успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда.

Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна

имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.

„Мениджър за един ден“ е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на „Джуниър Ачийвмънт България“. И тази година фокусът ще е върху учене чрез практика – това което се очаква от компаниите и мениджърите-домакини, е да споделят своя работен ден с младежите и да ги поставят в реалната ситуация на работната среда. 

Уебсайтът на „Джуниър Ачийвмънт България“ има част, посветена на „Мениджър за един ден“, която работи близо два месеца преди деня на събитието и приема

заявките за участие на младежи под формата на CV, мотивационно писмо и посочване на желана сфера за еднодневен стаж. 

Организациите и компаниите домакини получават достъп до базата данни от кандидати, за да изберат един или повече младежи, които да станат част от техния екип за един ден.

Реалната среща на мениджърите с техните „заместници за един ден“ става сутринта на церемонията по откриване на „Мениджър за един ден“ в хотел „Шератон“ – за компаниите от София. Затова и само за софийските домакини има такса от 200 лв., с която подпомагат организацията на събитието. 

След това мениджъри и стажанти прекарват работния ден заедно (участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и др.) и се връщат на същото място вечерта, за церемонията по закриване. 

Запазете деня в календара си – 23 март 2015 г.

В събитието участие ще вземат президентът Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, министерства и държавни институции.

Включете вашата компания в инициативата и вдъхновете млад човек да открие своето призвание – регистрирайте се до 5 март 2015 на Mfd.jabulgaria.org


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай