Мезиер: Германия може да затвори границата


Германия може да започне да отказва прием на бежанци още на границата. Това заявява в интервю за в. „Велт“ министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер. Шенгенската зона няма да може още дълго да просъществува без контрол по границите, смята Мезиер. Според него „решението лежи на първо място върху охраната на външните граници на ЕС“ […]

Германия може да започне да отказва прием на бежанци още на границата. Това заявява в интервю за в. „Велт“ министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер.

Шенгенската зона няма да може още дълго да просъществува без контрол по границите, смята Мезиер. Според него „решението лежи на първо място върху охраната на външните граници на ЕС“ и Германия може да върне бежанците към държавите на границата на общността.

Според германския вътрешен министър въпросът за възможно затваряне на границите е бил обсъждан през септември, но тогава е било решено страната да се откаже от идеята за прекратяване на приема на бежанци.

Колко дълго обаче  ще продължи това, ако броят на пристигащите в страната бежанци се запазва толкова голям, вече е друг въпрос, изтъква Мезиер.

Вътрешният министър посочи, че затварянето на границите е напълно възможно от правна гледна точка. „По-рано бяхме решили да не прибягваме до това по политически съображения“.

Според последните данни Германия вече е приела близо един милион бежанци.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай