Малайзия забрани „50 нюанса сиво“ преди премиерата


Еротичният филм „Петдесет нюанса сиво“ беше забранен в Малайзия. Лентата няма да се появи в кината в азиатската страна, след като тя „цензурира“ филма, определяйки го за „по-скоро порнография, отколкото кино“. Малайзия е взела това решение, тъй като сцените във филма не са с „естествено сексуално съдържание“. „Съдържанието е по-скоро садистично с оглед на сцените […]

Еротичният филм „Петдесет нюанса сиво“ беше забранен в Малайзия. Лентата няма да се появи в кината в азиатската страна, след като тя „цензурира“ филма, определяйки го за „по-скоро порнография, отколкото кино“.

Малайзия е взела това решение, тъй като сцените във филма не са с „естествено сексуално съдържание“.

„Съдържанието е по-скоро садистично с оглед на сцените с жена, завързана на легло и бита с камшик“, обясниха от журито, цензурирало лентата.

Главната актриса Дакота Джонсън наскоро пък сподели, че е горда от филма, но въпреки това няма да остави семейството и приятелите си да го гледат.

Междувременно в. „Дейли експрес“ съобщи, че еротичният филм е поставил рекорд с 2,75 млн. предварително продадени билета в 39 държави преди пускането му по екраните на 13 февруари във Великобритания.

В САЩ филмът е забранен за лица до 18 години заради „наситено сексуално съдържание, включително и диалог, необичайно поведение и стряскаща голота“. Във Великобритания възрастовата граница е същата заради „страстен секс и садомазохизъм“.

Наскоро лентата попадна в класация за най-мръснишките филми на екрана сред 100-те най-еротични ленти на 2014 г. взети заедно и това постави филма на първо място като най-еротичният за последното десетилетие.

Франс прес дори съобщи, че „Петдесет нюанса сиво“ е предизвикал интереса на милиони читатели – от домакини до затворници в Гуантанамо, стимулирайки продажбите на секс играчки.

Производители и търговци се надяват, че планираното за Деня на влюбените излизане на филма по екраните ще даде нов тласък на продажбите на секс играчки и аксесоари.

Феновете с нетърпение очакват да видят на големия екран еротичните приключения на богатия бизнесмен Крисчън Грей и младата студентка Анастейжа Стийл.

Блокбъстърът включва 20-минутни еротични сцени с участието на Грей (от общо 100-минутната лента), чиято роля се изпълнява от британския актьор Джейми Дорнан, и на Стийл, в чийто образ се е снимала Дакота Джонсън.

Книгата, по която е създаден филмът, пък е преведена на повече от 50 езика, като от нея са продадени над 70 милиона броя по света.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай