Кучетата, които подкараха автомобил – Inews.bg


Кучета, пътища, автомобили… В уникален по рода си експеримент, излъчен пряко в праймтайма по новозеландска телевизия, непородисти кучета са демонстрирали уменията си да управляват автомобил, съобщава БТА. Четириногите шофьори Монти и Портър са преминали двумесечно обучение. Двете непородисти кучета са показали умението си да управляват почти самостоятелно специално пригоден за целта автомобил. Демонстрацията е направена […]

Кучета, пътища, автомобили…

Кучетата, които подкараха автомобил

В уникален по рода си експеримент, излъчен пряко в праймтайма по новозеландска телевизия, непородисти кучета са демонстрирали уменията си да управляват автомобил, съобщава БТА.

Четириногите шофьори Монти и Портър са преминали двумесечно обучение. Двете непородисти кучета са показали умението си да управляват почти самостоятелно специално пригоден за целта автомобил. Демонстрацията е направена на частна писта близо до Окланд пред камерите на телевизионния канал TV3 и е излъчена пряко в шоуто на Джон Кембъл.

Портър е изправил присъстващите „на нокти“ с неуспешния си опит да вземе остър завой и се е озовал в тревата. „Обикновено той се справя прекрасно с тази задача“, е заявил разочарованият му дресьор. Честта на кучетата-шофьори обаче е била достойно защитена от Монти, който е демонстрирал отлично владеене на автомобила.

Демонстрацията е организирана от Дружеството за защита на животните от жестокост. В експеримента са участвали бездомни кучета. Целта на организаторите е била да покажат, че безстопанствените кучета притежават неподозирани умения и не заслужават съдбата си. Идеята на защитниците на правата на четириногите е, че не е нужно човек да харчи луди пари за породисто куче, смятайки, че само така ще се сдобие с интелигентен питомец.


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай