Кунева за лидерството в Реформаторския блок


„Не мога да кажа, че съм разочарована от хората, с които съм работила месеци наред, защото имам много добри човешки контакти.“ Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева пред БНР, коментирайки изявлението на Радан Кънев за нарушеното доверие в Реформаторския блок. Тя обяви, че днес „България на гражданите“ ще имат кръгла маса за […]

„Не мога да кажа, че съм разочарована от хората, с които съм работила месеци наред, защото имам много добри човешки контакти.“ Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева пред БНР, коментирайки изявлението на Радан Кънев за нарушеното доверие в Реформаторския блок.

Тя обяви, че днес „България на гражданите“ ще имат кръгла маса за бъдещето на Реформаторския блок (РБ). Според нея задачата на коалицията е да направи реформи.

„Това е един изключително силен блок, който е представен в парламента и правителството. Терен за работа има. Хората искат да не се почувстват разочаровани от това, което ще направим“, каза Кунева.

На уточняващ въпрос за нарушеното доверие и създаването на единна партия, тя заяви: „Не се противопоставяме на намирането на форма, в която РБ ще премине…, но ни трябва пътна карта за възстановяване на доверието. Лидерството в РБ преминава през намирането на баланс и съгласие“.

Според нея основната цел на РБ е изпълнението на управленската им програма. „Колкото повече се отдалечаваме от нейното изпълнение и започнем да говорим за себе си, толкова повече хората започват да се чудят, защо сме се събрали“, добави Кунева.

Попитана не е ли проблематично отстояването на единството на РБ, вицепремиерът отново повтори, че в РБ имали голямо поле за връщане към консенсус в рамките на коалицията.

„Моята задача е изпълнена, когато за една или друга позиция съм представила човек, който е с отлични професионални качества и е издържал проверката“, каза Кунева и изрази съжаление, че в РБ липсват жени на отговорни места.


VESTI.bg

Коментирай