Кубрат Пулев получи автомобил от спортния тотализатор – Inews.bg


Треньорът Михаил Таков също бе награден с кола от БСТ Избраните за най-добър спортисти и най-добър треньор на годината в България днес получиха своите награди. Кубрат Пулев и Михаил Таков получиха ключовете за новите автомобили лично от министър Свилен Нейков, който изрази своето възхищение от работата в Българска федерация по бокс. Самият Кубрат Пулев получо […]

Треньорът Михаил Таков също бе награден с кола от БСТ

Кубрат Пулев получи автомобил от спортния тотализатор

Избраните за най-добър спортисти и най-добър треньор на годината в България днес получиха своите награди.

Кубрат Пулев и Михаил Таков получиха ключовете за новите автомобили лично от министър Свилен Нейков, който изрази своето възхищение от работата в Българска федерация по бокс.

Самият Кубрат Пулев получо страшно много признания в последно време. Днес това направи и авторитетното издание BoxingInsider

„За министерството и спортния тотализатор е гордост, че имат възможност да наградят заслужените спортист и треньор номер едно на България. Годината беше тежка за българския спорт, защото малко от състезателите успяха да осъществят амбициите си.

Конкуренцията по целия свят нарасна и спечелването на олимпийски медали стана един много труден процес. В последните години Българска федерация по бокс и нейният председател Красимир Инински положиха големи усилия и аз се радвам, че този труд беше възнаграден и оценен. Не искам да говоря за резултатите на спортист и треньор на годината, защото те са известни.

Искам само да изразя своето възхищение към трудолюбието и родолюбието на Кубрат Пулев, с които той доказа, че резултатите идват, когато имаш сърце. Той е пример за всички наши спортисти и заслужено беше номер едно за 2012 година. Михаил Таков успя да възроди бокса като треньор и заедно с колегите в неговия екип изградиха отбор, който ще има бъдеще“, каза министър Нейков.

Кубрат Пулев използва възможността отново да благодари на всички, без които той нямаше да стигне до върховете в световния професионален бокс:

„Благодаря на спортното министерство, на министър Нейков, на Красимир Инински за добрата работа във федерацията, на моя треньор Михаил Таков, на спортния тотализатор за тези награди и на всички в България, които ме избраха за спортист на годината“.

Михаил Таков, който е личен треньор на най-добрия български боксьор, също изрази своята радост от успехите, които бяха мираж в последните няколко години:

„Спортното министерство направи всичко възможно, за да върне бокса там, където му е мястото. Миналата година никой не можеше да си представи, че ще направим всичко това. То нямаше да бъде възможно без президента на федерацията Красимир Инински и без всички треньори в страната. Те вдигнаха летвата и всички заедно успяхме“.

Кубрат Пулев спечелва европейската титла в Ливърпул през 2008 г. През 2009-та неговата кариера преминава в професионалния бокс и само за 2,5 години той постигна забележителни успехи – от 17 срещи на професионалния ринг Кубрат Пулев има 17 победи.

Миналата година Кубрат става носител на престижната Интерконтиненталната титла в тежка категория, но 2012-та може да се определи като върхова в спортната му кариера. През февруари той спечелва титлата на Европейския боксов съюз в тежка категория, а септември в Хамбург срещу руския боксьор Александър Устинов Пулев защитава победоносно двете завоювани титли.

Михаил Таков е треньорът, който върна българския бокс на олимпийската карта и доказа, че страната ни има традиции в този спорт, а родната школа е една от най-добрите в света. Негова е заслугата за доброто представяне на другия брат от семейство Пулеви – Тервел, който зарадва цяла България с бронзовия си медал на олимпиадата в Лондон, както и за достигането на Александър Александров, Детелин Далаклиев и Стойка Петрова на четвъртфинал.


автомобил – Google News

Коментирай