Крум Дончев представи новия си рали автомобил – Дневник


Пилотът на „Глобул рали тим“ Крум Дончев представи официално новия си „Форд Фиеста R5“, с който ще се бори за титлата в националния рали шампионат. Автомобилът, чиято стойност е 180 хил. евро, е от последно поколение и е финалната крачка преди WRC категорията. Дончев трябваше да дебютира с него в рали „Сърбия“, но състезанието бе […]

Пилотът на „Глобул рали тим“ Крум Дончев представи официално новия си „Форд Фиеста R5“, с който ще се бори за титлата в националния рали шампионат.

Автомобилът, чиято стойност е 180 хил. евро, е от последно поколение и е финалната крачка преди WRC категорията.

Дончев трябваше да дебютира с него в рали „Сърбия“, но състезанието бе отменено още преди да стартира и първата му изява ще бъде през уикенда в .

Четирикратният национален шампион е сред първите клиенти на „М-Спорт“, които получават новия им продукт. Автомобилът трябва да замени досегашния „Пежо 207 S2000“, донесъл титлите на пилота през 2009 и 2010 г.

„Успяхме да направим само 30 км тестове преди рали „Сърбия“. Всичко в новия автомобил е много различно. Абсолютно всичко. Този като че ли създава впечатлението, че се движим по-бавно, но съвсем не е така, въпреки че нямаме точни замерени времена със стария и новия автомобил“, обясни Дончев.

„Форд Фиеста R5“ бе хомологиран от ФИА едва на 1 юли. Той разполага с 1.6-литров турбодвигател с 32-милиметров рестриктор, 5-степенна секвенциална скоростна кутия. На този етап Дончев ще го използва само с оставащите четири кръга от националния рали шампионат.

„Щастлив съм, че притежаваме състезателен автомобил от последно поколение, и вярвам, че вече разполагаме с всичко необходимо за успешна атака на титлата в националния шампионат, която винаги е нашата основна цел. За догодина се надяваме да се състезаваме и в чужбина, но още нищо не е ясно“, допълни Дончев.

Пилотът ще получи и нов тренировъчен автомобил – новия цивилен „Форд Фиеста“, предоставен от вносителя на марката „Мото-Пфое“.


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай