Кошлуков и Кутев: Какво заплашва живота на Местан?


Антон Кутев от „БСП Лява България” и журналистът Емил Кошлуков коментираха в „Събуди се” по Нова ТВ скандалът с Лютви Местан и ходенетому в турското посолство. Вече стана ясно, че Лютви Местан остава в политиката и вероятно ще прави нова партия. Той заяви още, че имал сериозни опасения за сигурността си. Отиването му в турското […]

Антон Кутев от „БСП Лява България” и журналистът Емил Кошлуков коментираха в „Събуди се” по Нова ТВ скандалът с Лютви Местан и ходенетому в турското посолство.

Вече стана ясно, че Лютви Местан остава в политиката и вероятно ще прави нова партия. Той заяви още, че имал сериозни опасения за сигурността си. Отиването му в турското посолство обаче било случайно – там имал планирана среща. Това е изключително неуместно според Кошлуков и Кутев.

„Лютви Местан е доста суетен и самовлюбен човек,

който обича да е геополитик. Той се ласкае от мисълта, че контактува със световни лидери и прави голяма политика”, коментира журналистът.

„Ако действително е имало заплаха за сигурността му, трябва да се намесят службите, а не да ходи в турското посолство. Аз мисля, че Местан прави това изпълнение със „заплахата” срещу него за повече драматизъм. Иначе той просто си беше отстранен от поста”, каза още Емил Кошлуков.

„Няма нищо нелогично в изхвърлянето на Местан от политиката. Глупав беше начинът, по който той го направи.

Трябва да има парламентарна комисия, която да разследва това какво Местан търси в посолството и кое е заплаха за живота му”, смята Антон Кутев.

Те коментираха и изказването на шефа на „Овергаз” Сашо Дончев за бизнес отношенията, политиката и какво се случва на газовия пазар.

Целия разговор с Антон Кутев и Емил Кошлуков гледайте във видеото.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай