Котка прати застрахователен измамник на съд


Мария Генчева | юли 06, 2012 | Коментари 0 Един от най-глупавите опити за застрахователна измама бе разкрит в американския щат Вашингтон, съобщиха местните медии. 29-годишният Евгени Самсонов опитал да вземе 20 000 евро от застрахователната си  компания за несъществуваща убита котка, но бързо бил разконспириран. Самсонов пострадал при катастрофа през март 2009 г., след като […]

Един от най-глупавите опити за бе разкрит в американския щат Вашингтон, съобщиха местните медии. 29-годишният Евгени Самсонов опитал да вземе 20 000 евро от застрахователната си  компания за несъществуваща убита , но бързо бил разконспириран.

Самсонов пострадал при катастрофа през март 2009 г., след като бил ударен с колата си на светофар. Тогава застрахователната компания на виновника за инцидента Pemco му изплатила обезщетение от 3500 долара за медицински разходи. 3 години по-късно обаче Самсонов решил да заведе нов иск към компанията – за загубата на любимия си котарак Том, който според него бил убит при катастрофата. Застрахователят изпратил чек за 50 долара на ищеца, но той не бил доволен. Самсонов заявил, че иска 20 000 долара, тъй като обичал котарака като свой син и много страдал за загубата му. Тогава от компанията поискали снимки на котката и Самсонов изпратил 2 фотографии, които заявил, че сам е правил. Служители обаче пуснали снимките в „Гугъл“ и установили, че и двете са крадени. Едната от тях дори се намирала в страницата за котките в свободната енциклопедия „Уикипедия“. Оказало се също, че двете снимки са на различни котки.

Глупостта на Самсонов не спряла до тук. След като от Pemco отказали да му платят 20 000 долара, той се обърнал към щатските здравни власти с молба за съдействие. Ефектът обаче бил обратен и мъжът в момента е подсъдим за опит за застрахователна измама и кражба.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай