Концертът „Българската Коледа” е в помощ на децата


Тази вечер е традиционният концерт „Българската Коледа”. Инициативата събира средства за подпомагане на лечението на деца. Тази година темата на „Българската Коледа” е „Да помогнем на децата в реанимация“, разказва Нова ТВ. 5% от децата в болниците в България са в критично състояние. Благотворителната кампания иска да им осигури модерна медицинска апаратура, но и лекарства, […]

Тази вечер е традиционният концерт „Българската Коледа”. Инициативата събира средства за подпомагане на лечението на деца.

Тази година темата на „Българската Коледа” е „Да помогнем на децата в реанимация“, разказва Нова ТВ.

5% от децата в болниците в България са в критично състояние.

Благотворителната кампания иска да им осигури модерна медицинска апаратура, но и лекарства, възможности за диагностика и рехабилитация.

„От миналата година е този най-новият апарат за обдишване на новородени, недоносени деца. При нас апаратурата е изключително важна, защото нашата специалност, се развива технологично много – без апаратура, без монитори за проследяване на основните жизнени показатели или апарати за обдишване, или кувиози, не е възможно ние да вършим нашата работа”, заявява д-р Тавя Праматарова, неонатолог в „Майчин дом”.

Затова „Българската Коледа” продължава да помага.

За да стават чудеса, не само по Коледа. С повече помощ от съвременната апаратура.

„Тази година бихме искали да получим един ларингоскоп с фиброоптика и някой апарат също за изкуствена вентилация”, обясни д-р Праматарова.

Всеки от нас може да направи дарение от 1 лев и 20 стотинки, като изпрати SMS на номер 1117.


VESTI.bg

Коментирай