Кои са хората, традициите и духът на Рила?


Кои са децата и хората от Рила? Какви са местните бит, традиции, занаяти и Рилските духовни послания, запечатани в снимка? Това питат организаторите на националния фотографски конкурс „Моята Рила“. Конкурсът, целящ да представи красотата на величествената планина, приключва на 31 декември 2015 г., а дотогава всички любители на природата могат да разкажат в снимки своята […]

Кои са децата и хората от Рила? Какви са местните бит, традиции, занаяти и Рилските духовни послания, запечатани в снимка? Това питат организаторите на националния фотографски конкурс „Моята Рила“.

Конкурсът, целящ да представи красотата на величествената планина, приключва на 31 декември 2015 г., а дотогава всички любители на природата могат да разкажат в снимки своята история за природната хубост на Рила и нейната духовност.

„Коледата наближава. Годината е към своя край. Носим в сърцата си топлите спомени от незабравимите дни, прекарани сред природата. Разкажете ни чрез Вашите фотографии различните лица на Рила – ведра, слънчева, колоритна, сурова, снежна, омайна“, призовават организаторите.

Все още имате шанс да покажете Вашата гледна точка, която да стане популярна и емблематична чрез един конкурс, който има амбицията да покаже Рила, каквато не сме я виждали, в единството на човек, природа и духовност.

А ето и повече информация за конкурса:

Срок
Националният фотографски конкурс „Моята Рила“ започна на 1 юни 2015 г. и ще завърши на 31 декември 2015 г.

Победителите в Конкурса ще бъдат избрани до края на месец януари 2016 г.

Категории
Категориите в Конкурса са следните:
– „Пейзаж“ – За участие се допускат и оценяват фотографии, разкриващи природата и красотата на Рила.
– „Рила – извор на духовност“ – За участие се допускат и оценяват фотографии, които отразяват културно-историческото наследство, бита, етнографията и местните традиции.

Награди
С участието си всеки има шанс да спечели някоя от следните награди:
Първо място във всяка категория ще бъде наградено със златен медал и парична награда от 1000 лева.

Второ място във всяка категория ще бъде наградено със сребърен медал и предметна награда/ваучер на стойност 500 лева.

Трето място във всяка категория ще бъде наградено с бронзов медал и предметна награда/ваучер на стойност 250 лева.

Повече информация за конкурса, наградния фонд и спонсорите на изявата можете да намерите на www.rrda.bg и http://photoacademy.org/


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай