Кметството на Лондон продава сградата на Скотланд ярд


Кметството на Лондон обяви за продажба сградата на Скотланд ярд – управлението на британската полиция, съобщи ИТАР-ТАСС. Градските власти разчитат да получат за нея между 250 и 300 млн. паунда. Предполага се, че зданието ще бъде съборено, а на негово място ще бъдат построени елитни жилища. Решението за продажба на старата полицейска централа е мотивирано […]

Кметството на Лондон обяви за продажба сградата на Скотланд ярд – управлението на британската полиция, съобщи ИТАР-ТАСС.

Градските власти разчитат да получат за нея между 250 и 300 млн. паунда.

Предполага се, че зданието ще бъде съборено, а на негово място ще бъдат построени елитни жилища.

Решението за продажба на старата полицейска централа е мотивирано с необходимостта от икономии. Британското правителство изисква от всички териториални полицейски управления да свият разходите си с по 20%, за да се съкрати бюджетният дефицит, достигнал рекордни размери.

Обявеният за продан офис комплекс е разположен на улица „Бродуей“ в район Виктория. От прозорците му се открива изглед към Уестминстърския дворец – сградата на парламента, и към парка „Сейнт Джеймс“.

От досегашната си квартира лондонското полицейско управление ще се премести в нова, по-скромна 

по размери сграда на крайбрежния булевард „Виктория“.

При преместването управлението ще вземе и познатия символ на сградата – въртящия се знак на „Скотланд ярд“ от сребрист метал. Той е популярен от телевизионните новини и репортажи на британските и чуждите телевизионни канали, посветени на работата на лондонската полиция.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай