Ким Чен-ун: Северна Корея е готова за всякаква войнa


Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е заявил, че Пхенян няма да стои със скръстени ръце пред побеснелите кучета, очевидно имайки предвид изказване на президента на САЩ Барак Обама за разпадането на неговия режим, съобщи Франс прес. Ким е направил изказването си, докато наблюдавал съвместно учение на военноморските и военновъздушните сили. „Той заяви тържествено, че не може […]

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е заявил, че Пхенян няма да стои със скръстени ръце пред побеснелите кучета, очевидно имайки предвид изказване на президента на САЩ Барак Обама за разпадането на неговия режим, съобщи Франс прес.

Ким е направил изказването си, докато наблюдавал съвместно учение на военноморските и военновъздушните сили.

„Той заяви тържествено, че не може да става и дума да се стои със скръстени ръце, докато побеснелите кучета лаят открито, че ще свалят режима, въвеждайки промени в социалистическата система, която нашият народ счита за по-ценна от живота“, съобщи Корейската централна телеграфна агенция.

Северна Корея е готова за всякаква война, както конвенционална, така и ядрена, добавил е Ким.

Президентът Обама заяви в реч на 22 януари, че е възможно режима в Северна Корея (КНДР) да се разпадне.

Той напомни, че тя е най-изолираната държава в света. В крайна сметка обаче интернет ще проникне в страната и режимът ще се срути, каза Обама.

В същото време Демократичната асоциация на юристите на Северна Корея обвини ООН, че е одобрила резолюция за нарушаване на правата на човека в КНДР, основаваща се на лъжливи показания.

Те напомниха, че избягалият от КНДР Сим Дон-хек беше главен свидетел на изслушванията на комисията на ООН за разследване на нарушенията на правата на човека в КНДР.

Той се отказа от показанията си, но те бяха включени в доклада на комисията, станал основа за резолюцията на Общото събрание на ООН.

Сега ООН „трябва да се извини за подкрепата на заговора на САЩ против Пхенян и да анулира резолюцията за нарушенията на правата на човека в КНДР“, смятат юристите.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай