Кадър на ДПС застана начело на парк „Българка“


Още по темата Габровските социалисти скочиха срещу кадър на ДПС04.02.2014 Депутат от ГЕРБ: 80% от назначенията в МОСВ са от ДПС07.01.2014 Директорът на природен парк “Българка” в Габрово Мая Радева е уволнена, защото „нямала качества и умения да ръководи парка“. Заповедта й е била връчена на 6 май след обяд от представители на Агенцията по […]

Още по темата

  • Габровските социалисти скочиха срещу кадър на ДПС
    04.02.2014

  • Депутат от ГЕРБ: 80% от назначенията в МОСВ са от ДПС
    07.01.2014

Директорът на природен парк “Българка” в Габрово Мая Радева е уволнена, защото „нямала качества и умения да ръководи парка“. Заповедта й е била връчена на 6 май след обяд от представители на Агенцията по горите.

Това съобщава Dariknews.bg – Габрово, като се позовава на електронното издание на вестник „Габрово днес„.

На нейно място е назначен Али Алиев, лидер на ДПС в Севлиево. Доскоро той бе неин заместник и бе назначен от Агенцията по горите за временно изпълняващ длъжността, докато Радева беше в болнични след катастрофа в края на януари.

Радева се върна на 10 май на работа, но още тогава заяви, че очаква да бъде уволнена за несправяне с работата. Мая Радева е назначена за шеф на парка след конкурс преди 11 години, а  „Българка“ досега е бил един от най-бързо развиващите се в страната. Той привлича евросредства и работи по природозащитни проекти за над 10 млн. лв.

Радева казва, че по време на болничния си е изпращала докладни до Агенцията по горите, в които е предупредила, че само за 3 месеца Алиев е изхарчил значителна част от издръжката на парка.

„Задълженията към изпълнители по проектите наближават 1 млн. лв., вече има сигнали, че те ще съдят парка. А през януари имаше 200 000 лв., възстановени по европейски проекти. Те не само, че са похарчени, но се трупат и дългове ”, обясни тя.

Алиев има фирма за транспорт и дърводобив, което е нарушение на Закона за администрацията. Той все още не я е закрил, въпреки конфликта на интереси. Фирмата му ЕТ “Бара Али Алиев” е в списъка на длъжниците с неуредени публични задължения в размер на 32 851 лв., показват данни от НАП. По време на тройната коалиция той бе уволнен от длъжността зам.-директор на горското стопанство в Севлиево заради незаконна сеч, стигна се и до съд, припомня „Габрово днес“.

Габровските социалисти реагираха остро на новината за връщането на Али Алиев начело на парк „Българка“

Тази сутрин от червената централа в Габрово разпространиха нова декларация, с която се противопоставят на назначението. „Във връзка с повторното назначаване на Али Алиев за временно изпълняващ длъжността директор на Природен парк „Българка“ Изпълнителното бюро на БСП -Габрово, декларира следното:

Считаме, че повторното назначение на Али Алиев е не само неуместно, а и повече от скандално. След като само преди два месеца назначението му предизвика поредица от протести в община Габрово, Али Алиев отново заема поста директор, без да притежава необходимите качества за това.

В момент, в който пред парка стои предизвикателството да се приеме план за управление за следващите 10 години и успешното реализиране на европейски проекти, е повече от наложително на този пост да бъде назначен компетентен  и авторитетен директор, след провеждането на честен и прозрачен конкурс.

Изпълнителното бюро на БСП –Габрово се разграничава и противопоставя на направеното назначение и се надява на своевременна реакция“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай